Ciolacu: I-am spus preşedintelui că negocierile ridicole, pe lângă Constituţie, de la Vila Lac 1 nu au ce căuta în democraţie

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (PSD)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după consultările iniţiate de preşedintele Iohannis la Palatul Cotroceni cu partidele politice, că şeful statului a “recunoscut şi felicitat PSD-ul pentru că a câştigat alegerile”.

„Preşedintele a recunoscut faptul şi chiar ne-a felicitat că PSD a câştigat aceste alegeri. De asemenea, a spus că propunerea noastră în persoana doctorului Alexandru Rafila este o propunere onorabilă”, a declarat liderul social-democrat.

Ciolacu a mai precizat că i-ar fi menţionat preşedintelui Iohannis faptul că “acele negocieri ridicole, pe lângă Constituţie, de la Vila Lac 1 nu au ce căuta într-o democraţie reală”, şi a adăugat că PSD “va aştepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie”.

„Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată atât din punct de vedere al pandemiei şi crizei sanitare cât şi al crizei economice şi nu ne permitem o majoritate fragilă în parlament. Considerăm în continuare că un guvern de uniune naţională este cea mai bună soluţie în acest moment pentru România. Normal, în această construcţie politică, partidul care a câştigat alegerile trebuie să desemneze premierul în persoana domnului Alexandru Rafila”, a precizat Ciolacu.

Întrebat de presă dacă a discutat cu preşedintele Iohannis şi despre varianta unui guvern minoritar, Marcel Ciolacu a răspuns că a vorbit “numai despre varianta unui guvern de uniune naţională” care să îl aibă ca premier pe Alexandru Rafila.

Declaraţiile complete în materialul video.

Reamintim că, luni, au loc la Palatul Cotroceni, consultările preşedintele Klaus Iohannis cu partidele pentru a fi desemnat noul premier după alegeri de duminică, 6 decembrie. PSD a fost primul partid intrat la discuţii cu şeful statului.