Cine este politicianul AUR care susţinea necesitatea "reeducării" tinerilor care studiază în străinătate

Ovidiu Hurduzeu
D.B.
22.06.2021

Fost candidat AUR pentru un loc în Senatul României, Ovidiu Hurduzeu afirma zilele trecute că tinerii români care studiază în străinătate ar trebui ca, la revenirea în ţară, să fie "reeducaţi", susţinând că aceştia sunt "schilodiţi sufleteşte" de către "instituţiile mondialiste".

Potrivit publicaţiei Ziare.com, Ovidiu Hurduzeu a locuit 30 de ani în Statele Unite şi, cu toate acestea, se prezintă mai degrabă ca un pro-rus, care la începutul anului, în timpul protestelor de după arestarea lui Alexei Navalnîi, se arăta îngrijorat de soarta preşedintelui Vladimir Putin.

"Şi, dacă pică Putin, cine îi ia locul? Un progresist?", s-ar fi întrebat Ovidiu Hurduzeu, pe Telegram, potrivit publicaţiei citate, care precizează că dilema membrului AUR ar fi fost surprinsă de Casa Jurnalistului, pe canalul Telegram Mişcarea Conservatoare.

De altfel, Hurduzeu ar fi un preferat al organului de propagandă rusesc Sputnik, unde apare şi într-un interviu la care lansează mai multe afirmaţii anti-UE şi pune la îndoială existenţa pandemiei.

"Astăzi, proiectul superstatului european este praf şi pulbere, iar EU nu este altceva decât o corabie care se scufundă şi nimeni nu are un plan credibil pentru salvarea ei. Globaliştii nu renunţă însă cu una cu două la utopiile lor. Pe fondul aşa numitei pandemii, la Davos, au lansat un proiect de-a dreptul fantasmagoric numit 'marea resetare', un fel de tehno-comunism pe model chinezesc unde oamenii nu vor mai poseda nimic dar vor fi fericiţi! Sub asaltul 'marii resetări' multe naţiuni suverane vor capitula dar mai devreme sau mai târziu oamenii, treziţi la realitate, se vor revolta aşa cum au făcut-o împotriva 'lagărului socialist'. România se află într-un pericol de moarte din cauza unei situaţii specifice", susţinea Hurduzeu în interviul pentru Sputnik.

Reamintim că liderul AUR a afirmat recent, pe Facebook, că tinerii români care studiază în străinătate cu ajutorul burselor Erasmus ar trebui ca, la revenirea în ţară, să fie "reeducaţi".

"Dacă aruncaţi o privire la CV-urile tinerilor useriştiplus care au ajuns în parlament veţi constata că majoritatea au fost şcoliţi prin străinătate în programe de îndoctrinare globalistă şi anti-naţională cum ar fi programul Erasmus. Aceşti indivizi ar trebui reeducaţi odată cu întoarcerea lor în ţară. [...] Nu mai putem tolera ca tinerii noştri plecaţi la studii să fie schilodiţi sufleţeşte de instituţiile mondialiste. Trebuie să-i vindecăm", a scris Hurduzeu pe Facebook.

Liderul AUR nu este la prima declaraţie controversată. Anul trecut, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, Hurduzeu susţinea pe o pagină de promovare că a decis să se implice în politică alături de AUR pentru a da o mână de ajutor în lupta "împotriva forţelor întunericului".

"În aceste vremuri de restrişte, am hotărât să mă implic în viaţa politică alături de AUR pentru a da o mână de ajutor celor care se află în linia întâi în războiul pe care-l purtăm împotriva forţelor întunericului. Mai mult decât orice, avem nevoie acum de implicare concretă, cu trup şi suflet, forţa exemplului personal este cel mai bun mijloc de a-i uni pe oameni într-o acţiune de rezistenţă naţională", se arată pe o pagină de campanie a acestuia.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor