Casa Albă anunţă că guvernul va bate la uşile americanilor pentru a-i convinge să se vaccineze

Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)
A.P.
07.07.2021

Administraţia Biden a anunţat că va organiza o campanie de tip door-to-door în care angajaţii guvernamentali să bată la uşile oamenilor pentru a încuraja americanii nevaccinaţi să facă vaccinul.

Anunţul, care a pus internetul pe jar, survine după ce Casa Albă a anunţat că nu a reuşit să îşi atingă obiectivele de vaccinare propuse pentru data de 4 iulie, când SUA îşi sărbătoreşte ziua.

În timp ce anunţa planul administraţiei Biden pentru creşterea numărului de vaccinări, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a precizat că autorităţile se vor concentra asupra „comunităţii printr-o campanie 'uşă-în-uşă' pentru a-i vaccina pe americanii rămaşi, asigurându-se că primesc informaţiile de care au nevoie cu privire la siguranţa şi accesibilitatea vaccinurilor.

Anunţul a făcut numeroşi comentatori să se întrebe dacă autorităţile federale au o listă cu cei care nu s-au vaccinat - lucru care ar fi ilegal în SUA în acest moment.

La începutul zilei, Biden a vorbit de la Casa Albă atrăgând atenţia că nu a reuşit să-şi atingă obiectivul - de vaccinare parţială a cel puţin 70% dintre adulţii americani până de Ziua Independenţei.

Potrivit Daily Mail, cel puţin 67% dintre adulţii americani au primit cel puţin o doză.

Casa Albă intenţionează să facă eforturi pentru ca adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani să se vaccineze în momentul în care se întorc la şcoală.

Măsura este de asemenea controversată, deoarece segmentul nu prezintă un risc la îmbolnăvirea cu virusul Wuhan, care cauzează COVID-19.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor