Canada - ţara cu modele frumoase dar şi inimoase. Aderentă Falun Gong câştigă titlul de Miss World

Anastasia Lin din Toronto a fost desemnată Miss World Canada în cadrul unei ceremonii în Vancouver, 16 mai 2015.
Anastasia Lin din Toronto a fost desemnată Miss World Canada în cadrul unei ceremonii în Vancouver, 16 mai 2015. (Andrew Chin)

Anastasia Lin din Toronto a fost încoronată Miss World Canada într-un eveniment care a avut loc sâmbătă în Vancouver.

Anastasia s-a născut în China, locuind în prezent în Canada împreună cu părinţii săi. Model şi actriţă, Lin este de asemenea o activistă pentru drepturile omului şi şi-a construit o carieră cinematografică jucând în filme care expun problemele drepturilor civile în China sa natală.

Primul film a abordat scandalul ce planează asupra şcolilor prăbuşite în timpul cutremurului care a lovit provincia chineză Sichuan în 2008. Numeroase şcoli elementare s-au prăbuşit omorând copii în clase, din cauza corupţiei oficialilor chinezi.

“Construcţia şcolilor a fost proastă, acestea s-au prăbuşit la scurt timp după declanşarea cutremurului. Când am auzit acest lucru am început să mă implic”, a declarat Lin într-unul dintre materialele video care îi promovau campania.

Lin joacă în serialul de televiziune canadian Big Shorts, o satiră la adresa postului de televiziune chinez de stat CCTV, total controlat de Partid. Recent Lin a jucat într-un film despre o aderentă Falun Gong închisă în lagăr pentru credinţa sa.

Într-o altă înregistrare video, în care îşi anunţa candidatura pentru titlul Miss World Canada, Lin a explicat motivele din spatele activismului său.

Anul acesta a fost a doua candidatură a lui Lin pentru titlul de Miss World Canada, după campania din 2013. Ea moşteneşte coroana de la Annora Bourgeault, câştigătoarea ediţiei din 2014.

Anastasia Lin nu este singura Miss Canada care militează împotriva numeroaselor încălcări ale drepturilor civile. Miss Canada 2003, persana Nazanin Afshin-Jam, s-a implicat împotriva tratamentului dur aplicat femeilor de regimul de la Teheran, precum şi a abuzurilor Beijing-ului împotriva tibetanilor şi aderenţilor Falun Gong.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.