Box: Bute şi Larouche îl critică pe Pascal pentru stilul său

(RHONA WISE / AFP / Getty Images)

Stephan Larouche, antrenorul boxerului român Lucian Bute, a susţinut punctul acestuia de vedere, potrivit căruia canadianul Jean Pascal, adversarul său din data de 25 mai, este "un boxer de patru runde", relatează presa acandiană.

"Jean Pascal est un boxer Ťde patru rundeť, incapabil să susţină ritmul", a declarat luni Lucian Bute, în cantonamentul său din Florida, iar antrenorul său a susţinut opinia fostului campion mondial IBF la categoria supermijlocie. "Lucian spune că Jean poate rezista doar patru reprize şi boxează doar 1 minut şi 30 de secunde pe repriză? E adevărat şi aş spune chiar că Lucian este generos. Jean boxează un minut pe repriză, a afirmat Stéphan Larouche. El dă totul pe final de rundă pentru a o câştiga. Este un hoţ de reprize şi mulţi adversari au căzut în capcana sa".

Stéphan Larouche a repetat, însă, faptul că Jean Pascal merită eticheta de favorit pentru meciul din data de 25 mai, la Centre Bell din Montreal, la categoria semigrea. "Este un mai bun decât Lucian din punct de vedere fizic, trebuie să o spunem", a explicat Larouche, care consideră că elevul său are tot ce trebuie pentru a-l învinge pe Pascal, mai ales capacitatea de a duce 12 reprize de calitate.

"Jean a suferit multe accidentări în ultima vreme. Nu-i doresc niciun rău şi sper că se va prezenta în formă, dar dacă ne gândim că trecutul este garantul viitorului, îi va fi greu să ducă 12 runde la capăt", a subliniat Larouche.

Antrenorul nu a dorit să dezvăluie strategia pentru meciul din 25 mai, dar presa canadiană crede că Bute se pregăteşte pentru a încerca să-l facă knock-out pe pascal încă din primele runde. Lucian Bute lucrează la Ťsparringť cu americanul Chris Henry, învins în 2008 de Adrian Diaconu la sala Polivalentă din Bucureşti. Henry (32 ani) are doar două înfrângeri, în 28 de meciuri la profesionişti.

"Sunt un boxer de presiune şi e treaba mea să pun presiune pe Lucian, iar el se descurcă foarte bine. Băiatul ăsta ştie ce face", a afirmat Henry, în cantonamentul din West Palm Beach. În acest timp, Jean Pascal se antrenează la Las Vegas, sub supravegherea lui Roy Jones jr.

Fost campion mondial IBF la supermijlocie, românul Lucian Bute are un palmares de 31 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere la profesionişti, iar Jean Pascal, fost campion mondial WBC la semigrea, a obţinut 27 de victorii (16 prin KO), a pierdut de două ori şi a făcut un meci egal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport