Borcea, inculpat în Dosarul Transferurilor: Nu voi părăsi ţara

După ce Gigi Becali a anunţat că nu mai doreşte să se întoarcă în ţară după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, un alt personaj important din lumea fotbalului, fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea, a declarat că nu va părăsi ţara.
. (Photos.com)
Cristina Boiangiu
11.02.2013

După ce Gigi Becali a anunţat că nu mai doreşte să se întoarcă în ţară după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, un alt personaj important din lumea fotbalului, fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea, a declarat că nu va părăsi ţara, pentru a nu se crea niciun fel de suspiciuni.

Borcea este inculpat în Dosarul Transferurilor, iar procurorii au cerut ca inculpaţii să nu aibă voie să părăsească ţara.

"Indiferent de situaţie, eu mi-am adus familia în ţară. Este un motiv neîntemeiat din moment ce eu, la două săptămâni după operaţia pe cord, m-am prezentat la proces. Ştiind că am proces am venit imediat în ţară, iar soţia şi copilul au venit alaltăieri. Voi rămâne indiferent de decizie. Nu voi părăsi ţara, pentru a nu se crea niciun fel de suspiciuni", a precizat Borcea.

Fostul acţionar dinamovist a infirmat afirmaţiile DNA, că ar fi început să înstrăineze o parte din bunuri şi acţiuni deţinute la diferite societăţi comerciale pentru a îngreuna recuperarea prejudiciului produs. "Procurorul s-a referit la acţiunile de la Dinamo pe care le-am dat de un an de zile şi la apartamentul de la Miami pe care îl am", a precizat Borcea.

Procurorul DNA a cerut instanţei supreme ca judecătorii să dea o interdicţie faţă de toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor de jucători pentru ca aceştia să nu plece din ţară pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorii instanţei supreme vor lua o decizie în cazul acestei cereri pe 19 februarie, iar judecarea recursurilor va începe pe 5 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor