Auto: "Raliul Deltei" ar putea reveni după 20 ani de întrerupere

(ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.10.2012

Clubul Sportiv Nautic Motorsport din Constanţa a prezentat miercuri autorităţilor tulcene programul ediţiei de anul viitor a competiţiei de automobilism "Raliul Deltei", întrecere sportivă de tradiţie pentru judeţul Tulcea întreruptă în anul 1993.

"Am avut azi (miercuri) o întâlnire informală cu autorităţile tulcene. Până pe data de 15 noiembrie vom avea un răspuns din partea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) cu privire la introducerea în calendarul evenimentelor de anul viitor a competiţiei "Raliul Deltei". De asemenea, am trimis Federaţiei Internaţionale de Automobilism o adresă prin care le comunicăm intenţia noastră de a readuce competiţia în calendarul campionatului european şi există astfel şanse ca pe lângă cele 60 de echipaje din România, la Tulcea să vină anul viitor şi echipaje din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Turcia şi Georgia", a declarat preşedintele clubului constănţean, Mihai Tănase.

Demersurile clubului sportiv urmăresc readucerea Raliului Deltei pe harta naţională şi europeană a sportului automobilistic şi în acelaşi timp promovarea judeţului Tulcea.

"La Tulcea, înainte de 1989, aveau loc două întreceri automobilistice pe an - una cu mai multe etape contând pentru campionatul naţional şi "Raliul Dunării - Dacia" care reunea inclusiv piloţi din ţările CAER. De atunci, normele concursurilor automobilistice s-au schimbat atât de mult încât este peste măsură să respectăm traseul de la acea vreme al competiţiilor", a menţionat Mihai Tănase.

În anii 1980, Raliul Dunării - Dacia aduna circa 80 de echipaje la start, întrecerea fiind un eveniment important pentru tulcenii care urmăreau spectacolul cailor putere pe ecrane mari amplasate în aer liber în oraş.

"Raliul Deltei 2013" le va propune participanţilor 12 probe speciale concentrate în jurul oraşului Tulcea şi în zona de vest a judeţului, traseul acestora având o lungime totală de 77 de kilometri, din care 73 de kilometri pe drumuri de macadam.

Competiţia va fi organizată în parteneriat cu Clubul Sportiv Scorpion Rally Team Sibiu, organizatorul etapei de campionat european Sibiu Rally IRC 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor