Australia: Poliţişti concediaţi, personal sanitar trimis în concediu temporar din cauza refuzului de a se vaccina la termen

Poliţia îi arestează pe muncitorii din construcţii şi manifestanţi, trage cu gaze lacrimogene pe treptele Altarului comemorării în timpul unui protest împotriva reglementărilor COVID-19 din Melbourne, Australia, pe 22 septembrie 2021
Poliţia îi arestează pe muncitorii din construcţii şi manifestanţi, trage cu gaze lacrimogene pe treptele Altarului comemorării în timpul unui protest împotriva reglementărilor COVID-19 din Melbourne, Australia, pe 22 septembrie 2021 (William West / AFP prin Getty Images)

Poliţişti şi lucrători din domeniul sănătăţii din Australia au început să demisioneze pe fondul impunerii vaccinării COVID-19 în două state, a informat presa locală, miercuri.

Cel puţin 136 de lucrători din domeniul sănătăţii din New South Wales şi un număr necunoscut de poliţişti din Queensland au demisionat în statele respective.

Personalul din sănătate din NSW este obligat să îşi facă o doză de vaccin COVID-19 până pe 30 septembrie. De atunci 1.200 de lucrători au fost plasaţi în concediu plătit, care urmează să expire după două săptămâni, a raportat 7 News Australia.

Potrivit presei, sindicatele din Sănătate nu au fost surprinse de evoluţie şi au spus că pierderea de personal este „neglijabilă”, comparativ cu cei aproximativ 140.000 de angajaţi din Departamentul de Sănătate al NSW. Guvernul se aşteaptă la demisii suplimentare.

Demisiile lucrătorilor din domeniul sănătăţii NSW au venit pe fondul efortului statului de a recruta asistente medicale din stat şi din afara Australiei, pentru a fi pregătiţi pentru ceea ce autorităţile estimează a fi un vârf al numărului cazurilor de COVID-19 ce necesită spitalizări - preconizat în octombrie - a transmis The Guardian. Unele spitale regionale din NSW oferă, de asemenea, stimulente pentru călătorii şi plăţi.

Poliţişti care şi-au dat demisia

În Queensland, un număr nedezvăluit de poliţişti şi-a dat demisia, deoarece termenul de 4 octombrie - până la care personalul din poliţie trebuia să îşi facă prima doză - a trecut. Cu toate acestea, comisarul adjunct al statului, Steve Gollschewski, a declarat marţi reporterilor că cifra totală a celor care au demisionat ar putea fi mai mică de 100 din cei 15.000 de poliţişti ai statului.

„Am avut unele persoane care au demisionat, iar numărul s-a modificat zilnic, dar cifrele sunt scăzute. Ne aşteptăm ca, în final, să fie foarte puţine persoane care refuză - unii oameni o vor face - şi lucrăm la asta în acest moment”, a spus acesta, potrivit Brisbane Times.

Gollschewski nu a dezvăluit numărul exact al persoanelor care au demisionat atunci când s-a insistat cu aceste întrebări, dar a spus că este „o mână în tot statul”, adăugând că o cifră mai exactă ar putea fi disponibilă până la sfârşitul săptămânii.

Organizaţia Muncitorii Australieni Împotriva Vaccinărilor Obligatorii a organizat săptămâna trecută o grevă la nivel naţional în zeci de oraşe din întreaga ţară, deoarece se apropie termenul la care lucrătorii din diferite sectoare - poliţie, paramedici, pompieri, asistenţi medicali, lucrători din domeniul sănătăţii, muncitori din construcţii, mineri, personalul companiilor aeriene, şoferii de camioane şi profesorii - trebuie să se vaccineze în mod obligatoriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe