Atletism: Procurorul de caz a încheiat interogatoriul lui Pistorius

Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. (ALEXANDER JOE / AFP / Getty Images)

Procurorul sud-african Gerrie Nel a încheiat marţi interogatoriul atletului paralimpic Oscar Pistorius, acuzându-l din nou că s-a înarmat pentru a-şi ucide prietena în anul 2013, după o dispută în care vecinii au auzit ţipete, informează AFP.

"V-aţi înarmat cu intenţia de a o ucide şi exact asta aţi făcut", a susţinut procurorul, adăugând: "Nu mai am nicio întrebare pentru acuzat".

Interogatoriul, care început de miercurea trecută, a fost întrerupt de mai multe ori de crizele de plâns ale lui Oscar Pistorius.

Gerrie Nel îl acuză pe Pistorius că nu şi-a asumat niciodată responsabilitatea pentru actele sale, ascunzându-se în spatele minciunii sau a neglijenţei altora.

Oscar Pistorius (27 ani) a ucis-o pe Reeva Steenkamp (29 ani) în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a tras mai multe focuri de armă în prietena sa, prin uşa închisă a toaletei, afirmând ulterior că a crezut că este vorba de un hoţ care a pătruns în locuinţa sa.

Dacă va fi găsit vinovat de crimă cu premeditare, Oscar Pistorius riscă să stea în spatele gratiilor cel puţin 25 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport