Atletism: Procurorul de caz a încheiat interogatoriul lui Pistorius

Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. (ALEXANDER JOE / AFP / Getty Images)

Procurorul sud-african Gerrie Nel a încheiat marţi interogatoriul atletului paralimpic Oscar Pistorius, acuzându-l din nou că s-a înarmat pentru a-şi ucide prietena în anul 2013, după o dispută în care vecinii au auzit ţipete, informează AFP.

"V-aţi înarmat cu intenţia de a o ucide şi exact asta aţi făcut", a susţinut procurorul, adăugând: "Nu mai am nicio întrebare pentru acuzat".

Interogatoriul, care început de miercurea trecută, a fost întrerupt de mai multe ori de crizele de plâns ale lui Oscar Pistorius.

Gerrie Nel îl acuză pe Pistorius că nu şi-a asumat niciodată responsabilitatea pentru actele sale, ascunzându-se în spatele minciunii sau a neglijenţei altora.

Oscar Pistorius (27 ani) a ucis-o pe Reeva Steenkamp (29 ani) în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a tras mai multe focuri de armă în prietena sa, prin uşa închisă a toaletei, afirmând ulterior că a crezut că este vorba de un hoţ care a pătruns în locuinţa sa.

Dacă va fi găsit vinovat de crimă cu premeditare, Oscar Pistorius riscă să stea în spatele gratiilor cel puţin 25 de ani.