Armata SUA notifică lanţul de comandă să se pregătească pentru ordinul de vaccinare obligatorie

Soldaţi americani.
Soldaţi americani. (Getty Images)
A.P.
06.07.2021

Armata SUA se pregăteşte să impună vaccinarea împotriva virusului Wuhan personalului său de la începutul lunii septembrie, potrivit unui raport al Army Times.

Raportul, publicat sâmbătă, notează: „Armata a ordonat lanţului de comandă să se pregătească pentru administrarea obligatorie a vaccinurilor COVID-19 de la 1 septembrie, după ce Food and Drug Administration va acorda o licenţă completă vaccinurilor”.

„Directiva provine dintr-un ordin trimis forţei de către Cartierul General al Armatei”, adaugă raportul.

Momentan, vaccinurile anti-COVID din întreaga lume sunt distribuite în regim de urgenţă, una dintre condiţii fiind lipsa unui tratament alternativ, precum ivermectină.

O actualizare a presupusei directive militare spune că „Lanţul de comandă va fi pregătit să ofere un rezumat privind gradul vaccinării membrilor săi şi orizontul de timp al finalizării procesului, odată ce vaccinul este pe deplin aprobat”.

Dar atât Armata, cât şi Departamentul Apărării au negat existenţa unor planuri de vaccinare obligatorie.

Purtătorul de cuvânt al Armatei, maiorul Jackie Wren, a afirmat că „este o chestiune de politică, nu facem comentarii cu privire la documentele scurse. Vaccinarea continuă să fie voluntară”.

"Dacă suntem direcţionaţi de Departamentul Apărării să ne schimbăm poziţia, suntem pregătiţi să facem acest lucru", a adăugat Wren.

Armata se confruntă cu un procent semnificativ de membri activi care nu vor să se vaccineze - acelaşi, de fapt, ca al populaţiei civile. Unii analişti sunt de părere că procentul militarilor care nu vor să se vaccineze se va menţine constant, având în vedere efectele secundare de genul miocarditei şi pericarditei înregistrate de vaccinurile ARNm în ultima perioadă.

Ultimul studiu, publicat marţi în JAMA Cardiology Journal, a arătat că 23 de soldaţi bărbaţi (inclusiv 22 care erau consideraţi „anterior sănătoşi”), cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, au prezentat „debut acut al durerii toracice” în termen de patru zile de la primirea celei de-a doua doze a vaccinului.

În Marea Britanie, soldaţii au fost avertizaţi că, dacă refuză vaccinul, se vor confrunta cu „pedepse şi reeducare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor