Alpinism: Coco Popescu, sărbătorită la Bologna pentru cucerirea celor mai înalţi vulcani

Alpinista de 16 ani Crina Coco Popescu in Antarctica, ianuarie 2011, cand a escaladat Mount Sidley, făcând parte din prima echipă de oameni care a ajuns pe acest vârf vreodată. (crinacocopopescu.blogspot.com)
Epoch Times România
25.06.2011

Tânăra alpinistă Crina Coco Popescu a participat în Italia, la Bologna, la "Seven Volcanoes Celebration", prilej cu care au fost sărbătorite rezultatele expediţiei internaţionale "Antarctica ianuarie 2011", care a cuprins ascensiunea pe Muntele Vinson, cel mai înalt din Antarctica, şi prima ascensiune pe Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan de pe continent, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

În urma acestei reuşite, italianul Mario Trimeri şi Crina Coco Popescu au devenit primul alpinist, respectiv prima alpinistă din lume care încheie circuitul Seven Volcanoes - al celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent. Împreună cu rusul Alex Abramov, cei trei sunt singurii alpinişti din lume care reuşesc, în aceeaşi expediţie, ascensiunea Munţilor Sidley şi Vinson. Mario Trimeri este şi primul alpinist din lume care a încheiat circuitele Seven Summits al celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent şi Seven Volcanoes al celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent.

La eveniment a participat alpinistul austriac Kurt Diemberger, intrat în istoria alpinismului mondial prin premierele a doua vârfuri de peste 8.000 m - Broad Peak în 1957 şi Daulagiri în 1960. De asemenea, au fost prezente nume de marca ale alpinismului de altitudine, Dr. Cristoph Höbenreich şi Karl Pichler, care în cursul expediţiei "Austrian Queen-Maud-Land Expedition 2009" au făcut 11 premiere în Antarctica, cartografiind şi denumind munţii din această zonă.

Au fost vizionate singurele imagini de pe Mount Sidley cu echipa atingând vârful şi panorama admirată de pe vârf de cei patru oameni, italianul Mario Trimeri, rusul Alex Abramov, americanul Scott Woolams şi Crina Coco Popescu. De asemenea a fost prezentat albumul fotografic "Last ascent of Seven Volcanoes, First ascent of Mount Sidley", care include prezentările lui Mario Trimeri şi Crinei Coco Popescu.

"M-am bucurat că am vorbit cu alpinişti cu realizări deosebite, despre care până acum doar citisem. Voiau să ştie de la mine detalii despre Mount Sidley şi despre modul şi timpul în care am făcut celelalte expediţii de Seven Volcanoes. Vorbeau între ei despre mine, auzeam în conversaţii sau , lucru care m-a făcut foarte fericită", a declarat tânăra alpinistă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor