Alpinism: Ascensiunea Crinei Coco Popescu pe Muntele Sidley, certificată de World Records Academy

Alpinista de 16 ani Crina Coco Popescu in Antarctica, ianuarie 2011, cand a escaladat Mount Sidley, făcând parte din prima echipă de oameni care a ajuns pe acest vârf vreodată. (crinacocopopescu.blogspot.com)
Epoch Times România
28.02.2012

Alpinista Crina Coco Popescu (17 ani) a primit certificarea din partea World Records Academy pentru ascensiunea, în premieră, a Muntelui Sidley (4.285 m), cel mai înalt vulcan din Antarctica, parte a Circuitului Seven Volcanoes - cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent.

Reuşita Crinei Coco Popescu a fost desemnată cea mai valoroasă realizare feminină în alpinismul de altitudine în anul 2011, de către Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă.

Coco Popescu, legitimată la Clubul Montan Altitudine, are ca obiectiv atingerea în acelaşi an (2012) a Polului Nord şi a Polului Sud. Reuşita în ambele expediţii ar înseamnă stabilirea unui nou record mondial de vârstă, Crina devenind cea mai tânără sportivă care realizează, în acelaşi an, Polul Nord şi Polul Sud pe schiuri.

Crina Coco Popescu are în palmares 7 recorduri mondiale de vârstă şi două europene, este Maestră a Sportului de la vârsta de 14 ani, iar din 23 ianuarie 2011 este prima alpinistă din lume care a încheiat Circuitul Seven Volcanoes şi singura alpinistă din lume în echipă care a făcut premiera pe Mt. Sidley.

Alpinismul se alătură astfel altor sporturi certificate cu performanţe româneşti de către World Records Academy: atletism (Constantina Diţă, Valeriu Tomescu), gimnastică (Nadia Comăneci, Octavian Bellu, Mariana Bitang), fotbal (Helmuth Duckadam).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor