Surfingul, regele valurilor

(Steve Robertson / Getty Images)

Pentru cei care nu cunosc termenul, surfingul este un sport nautic foarte popular în Orient, care se desfasoara pe valurile aflate in formare, in timp ce acestea se indreapta catre tarm. Echipamentul necesar practicarii surfingului nu este deloc costisitor: nu aveti nevoie decat de placa de surf si de sortul de baie. Din cauza valurilor uriase necesare practicarii unui astfel de sport, v-ati putea pierde echilibrul daca nu cunoasteti tehnicile de practicare.

Fie ca sunteti incepator, fie ca sunteti experimentat in surf si doriti sa va imbunatatiti performanta, aceste sfaturi va vor ajuta sa va pregatiti. Cel mai important lucru este dezvoltarea unei rezistente puternice pentru a petrece mai mult timp pe valuri decat sa obositi dupa fiecare tura.

Sa fiti constient de faptul ca atunci cand vine vorba de surfing, vorbim de mult mai mult decat rezistenta in partea superioara a corpului. Alte domenii care trebuie antrenate sunt: energie, rezistenta in partea inferioara a corpului, postura si echilibru. Fara toate acestea, surful este un domeniu departe de capacitatile dvs.

Exercitiile clasice pentru rezistenta sunt alergatul, mersul pe bicicleta, inotul si aerobicul. Pentru rezultate mai bune, puteti combina fiecare tip de exercitiu pe care il faceti.

Rezistenta partii superioare este de asemenea importanta. Oricare dintre exercitiile principale care se axeaza pe umeri, piept, spate si brate va vor ajuta sa obtineti o postura mai puternica. Tractiunile si flotarile sunt exemple ideale pentru dezvoltarea acestei parti a corpului. Implicati-va intr-un program riguros pentru antrenarea rezistentei si fortei in partea superioara si mentineti-va intr-o forma buna.

Surfingul nu se practica doar pe apa, ci si pe gheata. Tehnicile aplicate pentru surfingul pe gheata sunt aceleasi si pentru cel practicat pe valurile in formare. Ba mai mult, daca practicati surfing pe gheata, veti reusi sa va pastrati echilibrul si in prezenta valurilor uriase. Daca in Australia, Croatia sau Franta surf-ul se practica pe intreaga durata a sezonului cald, in Romania acest tip de sport extrem este practic inexistent. Astfel, cei interesati sa descopere tehnicile de surf, trebuie sa-si faca concediul intr-o zona in care acesta este deja un sport nautic profesionist.