Frumuseţea neobişnuită a nuferilor

„Nuferi pe Lac”, oraşul Călăraşi, Republica Moldova
„Nuferi pe Lac”, oraşul Călăraşi, Republica Moldova (Epoch Times România)

Timp de milenii, frumoşii nuferi au atras atenţia oamenilor. Splendidele lor inflorescenţe care împodobesc suprafaţa apelor au fost surse de inspiraţie pentru poeţi, artişti şi scriitori. În Orient, nufărul sau lotusul cum i se spune acolo, are o semnificaţie încă mai aparte. O parte din valenţele simbolice ale acestei flori deosebite sunt profund înrădăcinate în cultura tradiţională chineză.

Floarea de nufăr creşte din mâlul Lacului, dar rămâne mereu pură, strălucitoare şi distinsă, reuşind astfel să dobândească puritatea în mijlocul impurităţii. În cultura tradiţională chineză nufărul este simbolul persoanelor foarte virtuoase, care reuşesc să se menţină la standarde morale extrem de ridicate deşi trăiesc în mijlocul unei societăţi corupte.

Noaptea, această floare frumoasă se închide şi se scufundă în apă, apoi iese pentru a se deschide din nou în zori. Deşi rădăcinile sale se găsesc în apa mlăştinoasă, floarea rămâne curată şi parfumată, neatinsă de nicio impuritate. În fiecare an, înflorirea nuferilor se constituie într-un adevărat spectacol de parfum şi culoare ce bucură inima şi ochiul.