Victimele Mineriadei, cu jalba la CSM: Partidul stat îşi bagă picioarele în actul de justiţie!

Se încarcă player-ul...

Revoltaţi de faptul că Înalta Curte a decis anularea rechizitoriului în dosarul Mineriadei şi retrimiterea lui la Parchetul Militar, reprezentanţii Asociaţiei Victimelor Mineriadelor s-au adresat marţi CSM-ului, reclamând un grav abuz de drept al judecătorului Constantin Epure, cel ce a dispus soluţia.

Potrivit lui Viorel Ene, preşedintele Asociaţiei, avem de a face cu o imixtiune a politicului în dosar, mai exact cu o imixtiune a PSD-ului.

"Este o încălcare flagrantă a drepturilor victimelor mineriadei prin această decizie. Domnul judecător Epure şi-a permis să dea o decizie prin care absolut toate probele din dosar sunt excluse, sunt nule din punctul dânsului de vedere. Plângerile penale formulate din 1990, documentele medico-legale ale victimelor şi inclusiv ale celor omorâţi sunt anulate prin această decizie. (...) Se observă imixtiunea politicului în acest dosar. În momentul în care s-a obţinut introducerea părţilor civilmente responsabile - instituţii ale statului, ministere - a devenit mult mai greu să se dea o rezolvare corectă pentru victime. Considerăm că e o imixtiune politică, este imixtiunea PSD-ului, pentru că să nu uităm că Ion Iliescu este şi la această oră preşedintele de onoare al acestui partid", a declarat Viorel Ene.