Orban: PSD se agaţă cu ghearele să rămână la putere, sunt rupţi complet de realitate. Depunem moţiune de cenzură

Se încarcă player-ul...

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reiterat luni seară, după ce ALDE a decis să iasă de la guvernare, că liberalii au demarat procedurile de depunere a unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă.

"Informaţiile din ultima săptămână s-au adeverit, coaliţia guvernamentală s-a destrămat. Un partid din coaliţie a anunţat astăzi trecerea în opoziţie. Începând de astăzi, Guvernul Dăncilă este un Guvern minoritar care nu mai are sprijin majoritar în Parlament. Evident că alegerile pentru Parlamentul European au arătat clar că acest Guvern nu mai are nicio legitimitate să guverneze, pentru că nu mai este sprijinit de cetăţeni. Iar astăzi, şi la nivelul Parlamentului, Guvernul Dăncilă nu mai beneficiază de sprijinul unei majorităţi parlamentare.

Sigur că, dacă ar avea bun simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeanul român şi de voinţa exprimată de cetăţeanul român, premierul Dăncilă ar trebui să-şi depună demisia, iar PSD să plece de la guvernare. De mult nu mai contăm pe normalitate în comportamentul politic al PSD şi din acest motiv nu mă mai obosesc să-i cer demisia premierului Dăncilă pentru că ştiu că nu va face acest lucru, pentru că este rupt acest Guvern şi partidul care se agaţă cu ghearele să rămână la putere, sunt rupţi complet de realitatea societăţii româneşti şi nu mai au nicio legătură cu binele comun al românilor", a declarat Orban.