Mihai Voicu (PNL): ”Măcar la alegerile parlamentare din 2016 să avem vot prin corespondenţă”

Se încarcă player-ul...

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru legile electorale, Mihai Voicu a susţinut în cadrul dezbaterii ”Vot la distanţă? Da, dar nu oricum”, organizată azi de Campania Politică fără Bariere, că introducerea votului la distanţă este foarte necesară pentru România. El a pledat pentru votul prin corespondenţă, care ”necesită preînregistrarea votanţilor şi este deci un vot anticipat, care se produce înaintea zilei votării”.

Voicu a reamintit că PNL a depus un proiect de lege pentru introducerea votului prin corespondenţă şi a sugerat că ”dezbaterea pe această temă este blocată de lipsa de voinţă politică (a PSD şi a aliaţilor ei n.r).

Sper ca măcar la alegerile parlamentare din 2016 să avem vot prin corespondenţă. Din păcate am pierdut deja trenul pentru a introduce acest sistem la alegerile locale. Trebuie să ne asigurăm că votul prin corespondenţă asigură returnarea la timp a plicurilor, este gratuit şi asigură votul tuturor”, a concluzionat vicepreşedintele PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale