Gorghiu: Raportul GRECO a jenat puterea din această ţară

Se încarcă player-ul...

PSD-ALDE nu au arătat că ar fi înţeles raportul GRECO sau că le-ar păsa de conţinutul documentului, deşi acesta este o evaluare punct cu punct a unor experţi internaţionali pe legile Justiţiei, evaluare ce arată toate punctele nevralgice ale controversatelor acte normative, a acuzat senatoarea PNL Alina Gorghiu, în cadrul dezbaterilor ce au avut loc în Senat la Ora Guvernului, unde invitat a fost ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

"Ar fi fost extraordinar de bine să avem această dezbatere despre raportul GRECO mai devreme. Suntem în 9 mai şi dezbaterea vine în momentul în care au trecut săptămâni bune de la publicarea raportului (...) iar toate ne arată clar că nici majoritatea PSD-ALDE şi nici Ministerul Justiţiei nu au înţeles raportul sau, mai simplu, nu le pasă. Ştiam foarte mult ca raportul GRECO a jenat puterea din această ţară. A fost prima evaluarea punct cu punct a unor experţi internaţionali a legilor justiţiei şi a pus degetul pe toate aspectele controversate ale acestor legi.

Refuzul de a ţine cont de concluziile raportului a fost una dintre cele mai mari erori care afectează şi vor afecta România ca ţară. (...) Această atitudine reprezintă un factor de vulnerabilizare a României când se vorbeşte apăsat despre respectarea statului de drept şi fondurile europene ce vor fi alocate fiecărei ţări.", a declarat Gorghiu.

asfgdfdfgwdfg