Gaudeamus 2016. Cartea lui Marius Oprea „Mafia arabă de la Ceauşescu la Iliescu” dezvăluie trădarea structurilor mafiote de la vârf

Gaudeamus 2016. Cartea lui Marius Oprea „Mafia arabă de la Ceauşescu la Iliescu” dezvăluie trădarea structurilor mafiote de la vârf

Se încarcă player-ul...

Cum s-a produs privatizarea comunismului, cum s-a născut capitalismul românesc de carton, cum a fost posibil ca sistemul bancar să fie bazat pe jocuri piramidale? De cine erau conduse băncile, cine a dat voie mafiei arabe să se extindă şi să producă prejudicii imense economiei naţionale, sub ce forme mai există astăzi aceste reţele infracţionale de contrabandă în România? Sunt doar câteva întrebări la care cartea lui Marius Oprea, „Mafia arabă în România de la Ceauşescu la Iliescu”, lansată la Târgul Gaudeamus, oferă răspunsuri.

Emil Constantinescu, prezent la lansare a spus că cei care alcătuiau sistemul oligarhic din România proveneau din fosta securitate asociată cu nomenclatura comunistă şi că aceştia sunt implicaţi în actul grav de trădare de ţară.

Fostul preşedinte al României a explicat că, după 89, sistemul comunist a profitat de instalarea la putere a foştilor membri ai nomenclaturii comuniste şi ai securităţii, pentru a se privatiza. Sistemul bancar românesc în 1997, era bazat pe jocuri piramidale. Toate băncile importante erau conduse de un fost membru al securităţii, de un ofiţer de securitate şi de un ţigan-informator. La vremea aceea rezerva naţională a României era de jumătate de miliard de dolari. Într-un singur an de zile, în urma anchetelor şi proceselor în regim de urgenţă, au fost recuperaţi 1 miliard şi jumătate de dolari.

Atunci, în 1997, Emil Constantinescu l-a desemnat pe Marius Oprea consilier în cadrul Consiliului Naţional împotriva Corupţiei şi Crimei Organizate, pe care l-a însărcinat să facă un Raport şi să investigheze acele cazuri grave de corupţie de la vârf. Raportul l-a şi publicat ulterior, dar a rămas fără niciun ecou.

Cartea document a lui Marius Oprea se bazează exact pe acel Raport şi ne explică de ce tot ceea ce s-a întâmplat din 1989 până în 1996 a însemnat subminarea economiei naţionale, lucru care a continuat în altă formă după 2000 şi care continuă sub o altă formă astăzi.

În cadrul lansării, Marius Oprea şi-a prezentat cartea ca fiind dezvoltarea unui capitol din acel Raport publicat de el în 2001. Capitolul se referă la constituirea în România, în 1990, a unei structuri mafiote cu două centre - Bucureşti şi Timişoara, unde au fost reactivaţi studenţi de origine arabă. Foşti informatori ai securităţii, aflaţi în legătură cu ofiţerii lor din fosta securitate, au constituit adevărate reţele de contrabandă. Această contrabandă masivă cu ţigări a dus la o pierdere în bugetul României de 1.500 de miliarde de lei, reprezentând aproape 0,2 din PIB, adică o sumă imensă.

Aceste operaţiuni de contrabandă nu se puteau desfăşura fără o acoperire la nivelul instituţiilor de forţă. Astfel, ofiţeri de rang înalt ai serviciilor de contrainformaţii au girat operaţiuni de contrabandă desfăşurate de cetăţeni arabi pe teritoriul României.

„Era pur şi simplu vorba de acte de contrabandă a cetăţenilor arabi care împărţeau profitul cu înalţi funcţionari de stat din România lui Ion Iliescu. Dar nu numai cu funcţionari de stat, ci şi cu oameni politici extrem de influenţi (de exemplu Viorel Hrebenciuc etc.)”, a mai precizat Marius Oprea în cadrul lansării.

În momentul de faţă, nu mai putem vorbi de o mafie arabă activă, aşa cum funcţiona ea în timpul lui Ion Iliescu. Acum s-a trecut la o ultimă etapă şi anume scoaterea banilor la lumină. Banii mafiei arabe de atunci au fost investiţi în pământurile României. Asta e ceea ce se întâmplă când vedem că 40% din suprafaţa agricolă a României a fost cumpărată de străini, cu preponderenţă de cetăţeni arabi, a mai afirmat istoricul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale