"Protestăm paşnic – este dreptul nostru fundamental!" - Val de solidaritate cu protestatarii din Piaţa Victoriei

Descinderile jandarmilor în Piaţa Victoriei - epicentrul protestelor pentru o Românie curată, fără penali în funcţiile publice - au stârnit indignare în rândul societăţii civile din ţară şi a românilor din Diaspora, care reamintesc că dreptul de a protesta este unul fundamental, ce nu poate fi interzis.
Protest
Protest (Epoch Times)

Avem dreptul de a protesta paşnic şi de a lua poziţie împotriva derivelor nedemocratice promovate de guvernarea actuală a României, transmit mai multe asociaţii, grupuri şi partide politice din Diaspora şi din România, după ce jandarmii au descins în Piaţa Victoriei din Capitală, legitimând şi împărţind amenzi protestatarilor.

Redăm apelul organizaţiilor, la care s-au raliat şi numeroşi cetăţeni:

"Noi, semnatarii acestui mesaj, susţinem protestele paşnice #rezist din România şi din diasporă. Nemulţumirea faţă de subminarea statului de drept şi a ordinii democratice din România, fie prin ordonanţe de urgenţă, fie, mai grav, prin legi ale justiţiei avizate negativ de către organismele magistraţilor, ne unesc în protestele noastre. Avem dreptul de a protesta paşnic şi de a lua poziţie împotriva derivelor nedemocratice promovate de guvernarea actuală a României. Dreptul de a protesta este un drept fundamental, care nu ne poate fi interzis. Orice încercare de intimidare a protestelor #rezist , din Piaţa Victoriei şi de oriunde, reprezintă un abuz antidemocratic, ilegal şi anticonstituţional pe care îl condamnăm ferm.

Subscriem în totalitate principiului enunţat de patriotul şi politicianul român Ion Raţiu „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!” şi sperăm ca acest principiu cu adevărat democratic să fie pus cât mai curând la baza dialogurilor dintre putere şi protestatari în România", transmit semnatarii apelului.

Semnează următoarele asociaţii şi grupuri şi partide politice:

Rezist Zurich, #Rezist München, Ştafeta Steagului Uniunii Europene, #Rezist Milano, Aradul Civic, #Rezist Berlin, Alianţa Strada, #Rezist Constanţa, #Rezist Birmingham WMW, #Rezist Torino, #Rezist Paris, Diaspora Franţa Solidară cu România, Insistăm (EII), România As We Want It - Milano, Protestatari PRO DEMOCRATIE Londra, PACT pentru România, Evoluţie În Instituţie, Solidaritate pentru România (Intresseforeiningen for Rumäner Sverige) Suedia, plus numeroşi alţi cetăţeni.

Reamintim că duminică seara, jandarmii au venit în Piaţa Victoriei din Bucureşti, legitimând protestatarii şi cerându-le să nu mai afişeze pancarte şi să nu mai scandeze. Luni, forţele de ordine au revenit, legitimându-i pe cetăţeni şi dând amenzi.

Protestatarii acuză tentative de intimidare şi opinează că avem de a face cu o "mineriadă-soft", practic o tentativă a Puterii de a-i alunga din Piaţă prin amenzi, aceasta în condiţiile în care însăşi Carmen Dan, ministrul de Interne, arăta recent, printr-un răspuns la o interpelare a deputatului Claudiu Năsui, că pentru a protesta nu ai nevoie de aprobarea Primăriei, fiind suficientă doar notificarea.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne