Xinhua ataca Falun Gong, criticii numesc asta propaganda

Wang Zhiwen petrecandu-si timpul alaturi de fiica sa, Wang Xiaodan, inainte de a fi inchis.
Wang Zhiwen petrecandu-si timpul alaturi de fiica sa, Wang Xiaodan, inainte de a fi inchis. (The Epoch Times)
Xin Fei
24.08.2009

Xinhua, ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez, a publicat un atac la adresa Falun Gong pe data de 13 august, citand exemple ale practicantilor Falun Gong care se presupunea ca au renuntat la practica si sustinand ca 98% dintre practicantii Falun Gong din China nu mai cred in practica. Practicantii Falun Gong din SUA au calificat atacul ca fiind propaganda.

Falun Gong este o disciplina spirituala bazata pe principiile adevar, bunatate, toleranta, care include cinci exercitii fizice. Cei care practica aceasta diciplina au fost persecutati de catre Partidul Comunist Chinez (PCC) din iulie 1999. Inainte de aceasta data, intre 70-100 de milioane de practicanti incepusera sa practice Falun Gong de la prezentarea sa in 1992.

Wang Zhiwen este unul dintre practicantii despre care articolul sustine ca a renuntat la credinta sa. Xinhua sustine: “Wang, fosta persoana de contact a Asociatiei de Cercetare Falun Dafa din Beijing, s-a schimbat de la ‘a nu intelege intr-o oarecare masura Falun Gong’ la ‘a vedea in cele din urma realitatea.’”

Fiica sa, Wang Xiaodan, care traieste in prezent in Statele Unite, a declarat pentru The Epoch Times altceva. Era revoltata dupa ce auzise stirile: “Condamn PCC-ul pentru ca mi-a calomniat tatal. Imi cunosc tatal. Este un practicant hotarat. Este absolut demn de dispret faptul ca PCC il foloseste pe tata pentru a farica propaganda dupa ce l-a aruncat in inchisoare.”

PCC l-a condamnat pe Wang la 16 ani de inchisoare la scurt timp dupa ce a inceput persecutia in 1999. Nu i s-a permis sa-si vada sau sa vorbeasca cu niciun membru al familiei sale in timp ce era in inchisoare. I-a scris cateva scrisori fiicei sale, insa aceasta ne spune ca nu i s-a permis sa mentioneze Falun Gong in scrisori: “M-a incurajat sa merg pe calea cea dreapta si sa fiu o persoana adevarata, buna si iertatoare. Pot simti din scrisorile sale ca el inca crede ferm in Falun Dafa chiar daca in inchisoare a avut de suferit pentru credinta sa.”

“Daca tatal meu s-a schimbat intr-adevar si a renuntat la Falun Gong, de ce nu l-a lasat PCC-ul sa vorbeasca in public? De ce nu l-a eliberat PCC-ul? Adevarul este ca tatal meu este inca in inchisoare si nu are sansa sa vorbeasca.”

Dupa ce a inceput persecutia impotriva practicantilor Falun Gong in iulie 1999, Xinhua, principalul purtator de cuvant al PCC, a publicat peste 300 de articole calomniind practica.

Cei care au aparat in public Falun Gong in China au avut de indurat repercusiuni dure, iar avocatii care au incercat sa reprezinte Falun Gong s-au confruntat cu hartuire, detentie si chiar tortura, cum este cazul avocatului Gao Zhisheng, care este detinut intr-un loc secret din luna februarie a acestui an.

Potrivit lui Zhang Erping, purtatorul de cuvant al Centrului de Informare Falun Dafa, cei zece ani de “munca in scopul transformarii practicantilor Falun Gong,” sunt de fapt “zece ani de tortura insangerata si de spalare a creierului.”

“PCC s-a straduit sa elimine Falun Gong in trei luni in 1999. Nu numai ca a esuat dupa zece ani, dar asta a facut Falun Gong mai puternic si cunoscut pretutindeni in lume,” arata Zhang, mentionand de asemenea ca partidul comunist trebuie sa dea un raspuns plauzibil in ceea ce priveste dovezile legate de extragerile de organe de la practicanti Falun Gong vii, ce are loc in China.

Un fost reporter al Shanxi TV, Ma Xiaoming, a declarat ca PCC trateaza inca Falun Gong ca fiind “cea mai mare forta de opozitie a sa.”

“Este ridicol ca PCC fabrica inca propaganda la o scara atat de mare,” apreciaza el. “Faptul ca PCC are nevoie de o astfel de propaganda explica de asemenea ca reprimarea Falun Gong a esuat.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor