WTA îşi modifică calendarul şi sistemul de stabilire a clasamentului

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis va modifica sistemul de stabilire a clasamentului prin mărirea perioadei de referinţă de la 12 la 22 de luni, urmând a fi luate în calcul ca bază pentru clasament cele mai bune 16 rezultate la simplu şi cele mai bune 11 rezultate la dublu ale unei jucătoare.
Women's Tennis  Association.
Women's Tennis Association. (WTA/facebook)

După decizia similară a Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP), de a modifica sistemul de stabilire a clasamentului prin mărirea perioadei de referinţă de la 12 la 22 de luni, a venit rândul ca şi Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) să urmeze acelaşi exemplul.

Astfel, sistemul de clasament îngheţat din 16 martie din cauza pandemiei de coronavirus, va reţine ca bază a clasamentului cele mai bune 16 rezultate la simplu şi cele mai bune 11 rezultate la dublu ale unei jucătoare, pe o perioadă de 22 de luni, din martie 2019 până în decembrie 2020, a anunţat WTA într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

De exemplu, o jucătoare care a câştigat un turneu în aprilie 2019 şi nu şi-a putut apăra punctele la acelaşi turneu în acest an, nu le va pierde.

Cu toate acestea, dacă în noua perioadă de referinţă o tenismană a disputat de două ori acelaşi turneu, se va păstra doar cel mai bun rezultat dintre cele două.

Reluarea WTA Tour, suspendat începând din 8 martie din cauza virusului Wuhan, va fi reluat în 3 august odată cu turneul de la Palermo.