Wall Street anunţă oficial prăpădul

Trei bănci majore de pe Wall Street avertizează acum investitorii că pieţele globale se află în etapa finală de creştere dinaintea recesiunii şi că o criză economică va lovi în curând pieţele financiare mondiale.
Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican
Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican (Pleasant Exchanges)

HSBC Holdings Plc, Citigroup Inc. şi Morgan Stanley avertizează acum investitorii că pieţele globale se află în ultima fază de creştere dinaintea unei recesiuni economice, potrivit Bloomberg.

“Analiştii de pe Wall Street citează semnale, inclusiv dispariţia corelaţiilor dintre evoluţiile acţiunilor, bondurilor şi mărfurilor, precum şi faptul că investitorii par să ignore datele şi regulile de evaluare ale activelor. Toate acestea înseamnă că acţiunile şi pieţele de credit riscă să sufere o cădere majoră.

Modelele analitice ale Morgan Stanley arată că activele sunt la cel mai scăzut nivel de corelare din ultimul deceniu: „Obligaţiunile de stat sunt mult mai puţin corelate cu piaţa valutară (FX), piaţa valutară este mai puţin corelată cu ratele, iar totul este mai puţin influenţat de petrol”, a scris Andrew Sheets, strateg şef la banca Morgan Stanley, într-o notificare publicată marţi.

Aparent, modelul celor de la Morgan Stanley arată că activele mondiale sunt “cel mai puţin corelate într-o perioadă de aproximativ un deceniu”. La fel ca înainte de izbucnirea în 2007 a crizei economice, investitorii evaluează activele pe baza riscurilor specifice ale industriei, în loc să interpreteze datele de ansamblu.

De asemenea, potrivit Bank of America, faptul că investitorii nu mai acordă atenţie câştigurilor reprezintă un alt semn care indică temperarea creşterii economice.

La rândul lor, şi analiştii Citigroup avertizează că pieţele sunt pe punctul de a intra într-o perioadă cu creşteri de ultim moment înainte de o recesiune care va duce la o scădere a preţurilor acţiunilor şi a bondurilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie