Vulpescu: Aisa Invest şi Chimcomplex şi-au retras ofertele pentru privatizarea Oltchim

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat că Aisa Invest şi Chimcomplex, firme controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza, s-au retras de la privatizarea Oltchim, "poate pentru a oferi un preţ imbatabil".

"Aisa Invest şi Chimcomplex şi-au retras ofertele depuse, dar noi sperăm că le-au retras în vederea îmbunătăţirii. Mă gândesc că şi-au propus să ofere un preţ imbatabil în condiţiile în care există, cel puţin aparent, concurenţă. Ne aşteptăm şi permitem oricui să depună oferte până mâine (joi n.r.) la ora 12", a spus Vulpescu.

Grupul SCR, din care face parte şi Chimcomplex, precizase marţi, în replică la afirmaţiile premierului Ponta potrivit cărora societatea Chimcomplex ar fi prea mică pentru a prelua combinatul chimic, că în proiectul gândit pentru Oltchim, pe lângă Chimcomplex mai sunt implicate şi alte grupuri industriale,inclusiv Interagro.

"În cadrul proiectului Oltchim, pe lângă experienţa şi managementul afacerilor cu produse chimice în Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare şi capacităţile industriale ale grupului SCR, sunt implicate şi alte grupuri industriale din România. Acestea vor fi angrenate în proiectul Oltchim, inclusiv până la nivelul producţiei de etilenă, cum este cazul grupului Interagro", se arăta în comunicatul SCR.

Privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea a fost amânată pentru 20 septembrie, a decis luni Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).Astfel, mai pot fi depus oferte pînă la 20 septembrie, ora 12.00, urmând ca licitaţia pentru privatizare să aibă loc pe 21 septembrie.

Termenul iniţial pentru licitaţie era 18 septembrie.

Decizia a fost luată după ce au fost depuse mai multe contestataţi în instanţă la privatizarea Oltchim.

Patru oferte au fost depuse pentru privatizarea Oltchim, acestea fiind din partea Aisa Invest, Chimcomplex, PCC şi a lui Dan Diaconescu. Aisa Invest şi Chimcomplex sunt controlate de omul de afaceri Ştefan Vuza. PCC este acţionarul minoritar de la Oltchim.

Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim. În cadrul procedurii de privatizare, se vor vinde şi creanţele companiei, în valoare de circa 1,8 miliarde de lei, deţinute de AVAS şi Electrica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie