Victor Ponta: Vânzarea Oltchim nu se încheie mai repede de două-trei luni. PCC a avut un joc obstrucţionist

Combinat industrial
Combinat industrial (MARIO LAPORTA / AFP / GettyImages)

Chiar şi dacă vineri va fi selectat un câştigător, privatizarea combinatului Oltchim (OLT) nu va putea fi încheiată mai devreme de două-trei luni, a declarat premierul Ponta, precizând că unitatea necesită fonduri substanţiale şi că acţionarul minoritar PCC are de câţiva ani un joc "destul de obstrucţionist".

"Dacă avem un câştigător clar vineri, mai repede de două-trei luni nu se poate încheia contractul", a spus Ponta marţi, la postul B1 TV.

Premierul a mai precizat însă că nu va fi semnat niciun contract de privatizare a Oltchim decât dacă firma câştigătoare îşi va asuma, în scris, menţinerea obiectului de activitate şi păstrarea locurilor de muncă în cadrul combinatului.

Totodată, el a mai adăugat că speră ca săptămâna viitoare să fie plătite salariile muncitorilor pentru luna august şi a arătat că, atunci când va exista un câştigător, vor fi bănci dispuse să acorde un credit de 20 milioane euro pentru repornirea activităţii.

După cum se ştie, termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit recent până joi, 20 septembrie, la ora 12.00.

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a precizat că, până pe data de 22 septembrie, trebuiesc informaţi reprezentanţii FMI cu privire la începerea negocierilor cu investitorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie