Ponta declară că nu îl interesează suma pe care se vinde Oltchim, importante fiind locurile de muncă

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară, într-o emisiune tv, că nu îl interesează cât va încasa statul din vânzarea Oltchim, argumentând că ar prefera varianta în care să nu ia niciun euro dar să salveze combinatul, uneia în care obţine 50 de milioane din privatizare, iar în 6 luni se închide.

Întrebat ce le răspunde celor care spun că preţul de vânzare al Oltchim este prea scăzut, Victor Ponta a răspuns iniţial că nu îl interesează suma, adăugând imediat că şi-ar dori să fie „cât mai mult”.

„Dar dacă nu iau niciun euro pentru stat însă reuşesc să găsesc acel investitor care menţine 3.000 de locuri de muncă la Oltchim, care reporneşte Arpechimul, ţine în viaţă CET-ul şi cariera de la Berbeşti – numai din taxele pe care statul le încasează pe salarii, pe impozit, obţine mai mult decât orice preţ oferit”, a argumentat şeful executivului. În opinia sa, „aici nu e problema de ce preţ luăm, aici se pune problema cum salvăm Oltchimul”.

„Poate că nu fac bine vorbind înainte de deschiderea ofertelor, dar prima mea preocupare este cum facem să iau 50 de milioane, iar în şase luni se închide combinatul şi se taie la fier vechi. Rămânem fără taxe la stat şi cu 3.000 de oameni cărora trebuie să le plătească statul şomaj”, a continuat Ponta expunerea despre preţul de vânzare al combinatului.

Primul ministru spune că statul nu este „un lichidator care vrea să vândă repede ceva, pleacă şi nu îl mai interesează”. „E vorba de trei judeţe – Vîlcea, Argeş şi Gorj care depind de Oltchim. E o bombă socială pe care trebuie să o rezolvăm”, a conchis Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie