Vosganian: Informaţia că trei miniştri ar fi cercetaţi pentru corupţie este o "fantezie"

Şedinţă de Guvern la Palatul Victoria. 30 ianuarie 2013
Şedinţă de Guvern la Palatul Victoria. 30 ianuarie 2013 (Epoch Times România)

Informaţia că trei dintre miniştrii Guvernului Ponta ar fi cercetaţi penal, care apare în raportul MCV, ar fi o "fantezie" în opinia ministrului Economiei, Varujan Vosganian. El a respins zvonul că ar fi cercetat de DIICOT, afirmând că dacă ar fi aşa, ar trebui să ştie.

"Cred că datoria noastră este în primul rând să apărăm prestigiul statului român. Mi se pare neverosimil ca primul ministru să ne întrebe pe noi în şedinţa de Guvern dacă se oferă vreunul voluntar să fie ministru acuzat de corupţie pentru că dânsul nu ştie pe nimeni. Eu îmi exprim surprinderea că cineva, inclusiv agenţia France Presse, îşi poate imagina că surse de la Bruxelles ştiu ceea ce serviciile de informaţii din România nu ştiu", a declarat Varujan Vosganian.

Ministrul a indicat-o pe Monica Macovei drept posibilă sursă pentru informaţiile referitoare la miniştrii cercetaţi penal.

"Eu mi-am încheiat mandatul de ministru al Economiei şi Finanţelor acum cinci ani şi v-aş întreba eu cum de nimeni din România nu ştie, dar ştiu surse din Bruxelles a căror voce cea mai explicită este doamna Monica Macovei. În situaţia în care ar fi existat o astfel de anchetă în ceea ce mă priveşte, atunci cu siguranţă măcar eu ar fi trebuit să ştiu sau ar fi trebuit să ştie premierul atunci când a acceptat cooptarea mea în Cabinet. Ideea că serviciile române de informaţii nu cunosc că eu sunt anchetat şi DIICOT face ancheta în secret în aşa fel încât nimeni să nu ştie, ci doar doamna Monica Macovei, credeţi-mă, este o ipoteză care, în opinia mea, nu poate fi luată în discuţie şi mi se pare extrem de jenant să fiu întrebat eu, şi nu DIICOT", a apreciat Vosganian.

Ministrul a mai declarat că România a fost pusă într-o situaţie proastă în raportul MCV care a fost făcut public miercuri, din cauza acestei informaţii.

"Mie mi se pare că este o situaţie stânjenitoare, în care România nu ar trebui să fie pusă, cu atât mai mult cu cât chiar şi ceilalţi miniştri care au probleme care au avansat în procedură, niciunul din ei nu este acuzat de corupţie, astfel încât ideea că avem trei miniştri acuzaţi de corupţie este fantezie” a concluzionat Varujan Vosganian.

Raportul MCV precizează că trei dintre noii miniştri ai Guvernului erau cercetaţi penal, deşi Executivul s-a angajat să lupte contra corupţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne