Vorbind din inima - un nou articol scris de Gao Zhisheng

Gao Zhisheng in casa parinteasca in 2007, inaintea arestarilor si torturilor la care a fost supus
Gao Zhisheng in casa parinteasca in 2007, inaintea arestarilor si torturilor la care a fost supus (Epoch Times)

Nota editorului: In 2007, avocatul chinez pentru drepturi civile Gao Zhisheng a scris un articol intitulat “Noaptea Intunecata, Gluga Intunecata si Rapiririle comise de Mafia Intunecata”, in care detaliaza cele 50 de zile de torturi indurate in mainile agentilor de securitate chinezi in septembrie, octombrie si noiembrie 2007. Articolul a fost publicat dupa ce Gao a fost din nou arestat in 6 februarie 2009. Sotia lui Gao, Geng He, a descoperit recent prologul la articolul “Noaptea Intunecata, si anume articolul “Vorbind din Inima”. Ea a autorizat ziarul The Epoch Times sa publice acest articol pentru prima data in limba engleza.

Sub privirea protectoare a Cerului si in mijlocul vastei lumi libere si civilizate, nu exista un rau de care Partidul Comunist Chinez (PCC) sa se sperie sau de care sa nu fie capabil. Este cu adevarat socant!

Chiar daca China detine 1,3 miliarde de cetateni, familia mea, lipsita de suport, poate fi atat de neajutorata!

Inainte de septembrie 2007, au existat doar 4 oameni care au refuzat sa urmeze PCC si au continuat sa ramana prieteni cu mine. Ca urmare, unul dintre ei este urmarit continuu de politie; ceilalti trei au fost rapiti in septembrie si au suferit batai brutale si torturi mentale.

In 2008, Hu Jia, care a continuat sa refuze sa urmeze ordinele PCC, a fost retinut in inchisoare. Huang Yan a fost rapit si tinut in inchisoare cu practicanti Falun Gong, unde a suferit torturi crude. In plus, Huang a auzit si a fost martora la faptul ca torturile suferite de practicantii Falun Gong au fost si mai groaznice. Sub amenintarea cu tortura, nimeni nu indrazneste sa comunice cu mine deschis astazi in China.

Acum este foarte dificil pentru mine sa ma fac auzit. Mai mult, sunt constant in mare pericol. De peste trei ani autoritatile au investit multi bani, forta de munca si au folosit cele mai dure metode pentru a-si atinge scopul de a ma reduce la tacere.

In noiembrie anul trecut cand am locuit intr-un hotel, politia a impartit aceeasi camera cu mine, inabusindu-mi orice particica de libertate personala. De fapt ei si-au atins scopul de a ma transforma intr-o fiinta umana in viata, dar demna de mila. Deseori ii spun sotiei mele Geng in gluma: “Sase miliarde de oameni locuiesc impreuna in satul nostru global, dar familia noastra este separata de restul lumii.”

Cei din afara ar putea considera ca familia mea duce o viata extrem de mizerabila. De fapt, sotia mea este cea care a suferit cel mai mult. Eu sunt optimist prin natura mea si cred in Creator.

Chiar si atunci cand am fost aproape omorat prin tortura, durerea era doar in corpul fizic. O inima care este plina cu prezenta Creatorului nu are loc sa simta durerea si suferinta. Deseori cant cu tarie impreuna cu cei doi copii ai mei, dar sotia mea nu ni se alatura niciodata. In ciuda tuturor eforturilor mele, ea inca se simte mizerabil in inima ei.

Radacina suferintei ei vine din faptul ca fiica noastra Gege nu poate merge la scoala. De cand i s-a interzis sa mearga la scoala si eu am fost disperat pentru o perioada. Nu exista nimic mai traumatizant decat acest lucru. Socat si revoltat, am protestat continuu catre autoritati. Sotia mea Geng este in pragul unei prabusiri mentale din aceasta cuza.

As dori sa folosesc aceasta oportunitate pentru a face apel la acei prieteni care inca se bucura de o oarecare masura a libertatii pentru a-si manifesta grijile fata de Guo Feixiong si pentru a-i ajuta sotia si copiii. Cand golanii angajati de PCC se afla inca pe pamantul chinez, cand spiritul natiunii noastre cade in impas, avem nevoie de eroi precum Guo care lupta pentru oameni.

Acesti eroi curajosi, Guo Feixiong, Hu Jia, Yang Tianshui, Chen Guangcheng, Xu Wanping, Wang Bingzhang si Guo Quan, care isi sacrifica si risca vietile pentru a apara libertatea si credinta din China, sunt adevarata speranta a Chinei. Daca astazi noi le oferim mai mult ajutor, lor si celor dragi lor, copiii si nepotii nostri nu se vor simti rusinati de noi cand se vor uita la acest capitol al istoriei.

In China de astazi noi stim in inimile noastre ca bunatatea si valorile morale sunt tot mai greu de gasit. Experienta lui Hu Jia a demonstrat si mai clar o realitate cruda — nu numai ca este dificil dar si periculos sa fii o persoana morala si dreapta.

Din vremuri antice, oamenii au crezut ca bunatatea va fi rasplatita cu bine si raul va fi rasplatit cu rau. Totusi, aceasta credinta a fost devastata in China de astazi, unde cultura PCC s-a infiltrat in fiecare colt al societatii.

In zilele de demult cand traditia era pastrata, oamenii au pretuit si protejat virtutile si bunatatea. Totusi, in China de astazi, sustinerea valorilor morale si a bunatatii au fost dezradacinate. Regimul comunist chinez a devenit sinonim cu imoralitatea si maleficul.

Asa zisul miracol economic din China a fost construit doar pe distrugerea fatala a mediului. In timp ce oamenii se bucura de dezvoltarea economica deformata ce rezulta din prosperitatea superficiala a Chinei, ei intorc privirea de la daunele oribile produse mediului din China si la realitatea cruda ca 70% din populatia chineza a fost privata de drepturile sociale.

In China de astazi, oamenilor din satele cu resurse de apa le este frica sa isi bea propria apa, celor cu ferme de lapte le este frica sa isi bea propriul lapte, fermierilor le este frica isi consume propriile recolte si producatorilor alimentari le este frica sa isi consume propriile produse alimentare.

Este o realitate covarsitoare. Oamenii pretind ca nu vad realitatea si neaga adevarul. A devenit o tendinta in China sa respingi frumusetea si sa venerezi uratenia. Intre timp, PCC da un exemplu prost si este sursa tuturor problemelor din China.

Guvernul depravat al Chinei incearca sa suprime binele si sa incurajeze raul, facand ca oamenii sa devina exagerati, frenetici in China. Cei cu putere vor invinge mereu in competitie. Cei fara moralitate, de asemenea, vor invinge. Cei cu putere si fara moralitate formeaza grupuri de oameni cu putere. Sistemul corupt al justitiei din China a instigat la ura si aversiune impotriva grupurilor puternice care au crescut pe spatele reformelor economice nedrepte. Protestele si violentele au loc peste tot in China, ducand tara inspre un alt ciclu de violenta.

China de astazi este o societate corupta. Nu este corupta de cateva persoane selectate. In schimb, majoritatea populatiei chineze este corupta.

In timp ce PCC s-a mandrit mult cu gazduirea Jocurilor Olimpice din Beijing din 2008, Jocurile au permis regimului sa aplice conducerea sa totalitara cu ocazia acestui mare eveniment sportiv. PCC a inlocuit spiritul Olimpic cu totalitarismul sau.

Dupa ce am suferit tortura, am lasat sa se auda vocea durerii.

Din timpuri stravechi, oamenii au crezut mereu ca binele va fi rasplatit cu bine, si raul va fi platit cu rau. Dupa ce am suferit tortura, am lasat sa se auda vocea durerii.

Programele in stil nord-coreean de la ceremoniile de deschidere si inchidere a Olimpiadei au intrupat cultura autoritara, incluzand descrierea ‘inaltarii pasnice’ a Chinei. Cantecele si dansurile din timpul Olimpiadei au acoperit strigatele pentru ajutor din partea oamenilor de la nivelul de jos al societatii chineze si au acoperit incalcarile drepturilor omului comise de PCC.

Am aflat cand am fost in Xinjiang ca multumile de oameni care au aplaudat torta Olimpica in timp ce era purtata pe strazi au fost angajati de autoritatile chineze. De fapt, fiecare familie ce locuia pe traseul tortei Olimpice a fost avertizata: nimeni sa nu deschida geamul sau usa. Nimeni sa nu afiseze vreun banner sau sa strige slogane. Altfel, vor fi impuscati de lunestiti.

Lumea din afara nu a stiut niciodata ca in spatele aplauzelor pentru stafeta tortei Olimpice a stat violenta si amenintarile PCC. In acest mod PCC controleaza oamenii si suprima diferitele voci ale poporului chinez pentru a prezenta lumii o imagine falsa a Chinei.

Unii dintre jucatorii puternici din China trebuie sa fi realizat ca toate impresiile false create de PCC nu il vor salva de la pieire. Propaganda costisitoare a PCC nu a oprit coruptia oficialilor si politistilor chinezi si nici nu a redus protestele de pe cuprinsul Chinei.

As dori sa folosesc aceasta oportunitate pentru a-mi exprima sincera gratitudine pentru acei chinezi din interiorul si afara Chinei care au fost ingrijorati de viitorul tarii. As dori sa cer ca tot mai multi chinezi din strainatate sa lucreze impreuna pentru o China democratica.

As dori sa cer grupurilor democratice si religioase sa lucreze impreuna si sa persevereze in sustinerea unei transformari pasnice a Chinei intr-un stat democratic.

As dori sa sugerez crearea unui comitet al drepturilor omului care sa reprezinte fiecare victima a incalcarilor drepturilor omului din China. Pana la urma, exista atat de multe victime in China incat nimeni nu ar putea sa le numere. Cazurile raportate ar trebui prezentate comitetului pentru drepturile omului la ONU si in tarile din jurul lumii.

De asemenea, as recomanda infiintarea unui ziar al Drepturilor Omului dedicat raportarii incalcarilor zilnice ale drepturilor omului si a numelor victimelor si a oraselor in care locuiesc acestea astfel incat lista lunga de incalcari a drepturilor omului sa fie prezentata intregii lumi. Comitetul propus pentru drepturile omului ar trebui sa aiba filiale in diferite provincii si orase in China pentru a putea strange rapoarte privind incalcarile drepturilor omului in tara.

Comitetul poate avea diferite grupuri de activitate privind incalcarea libertatii religioase, privind suprimarea oamenilor care fac apel pentru drepturile lor, suprimarea fermierilor care au fost furati de pamanturile lor si a oamenilor persecutati pentru implicarea lor in protestul democratic din Beijing in 1989 ce s-a sfarsit cu masacrul studentilor din 4 iunie. Valoarea conducerii democratice este aceea de a fi capabil sa iei masuri pentru cei care sufera datorita incalcarii drepturilor omului.

Propun ca oamenii care doresc sa ia masuri sa se uneasca cu toti chinezii care sunt impotriva conducerii totalitare, incluzand grupurile etnice care cauta autonomie. De asemenea, [ei ar trebui] sa utilizeze retelele de radiodifuziune pentru a spune cetatenilor despre beneficiile unei uniuni federale autonome a provinciilor. Spuneti-le ca acest lucru va duce in mod natural la realizarea autonomiei pentru grupurile etnice.

Noul sistem trebuie de asemenea sa dezvolte serviciile medicale, pensiile si alte masuri generale de securitate sociala pentru viitoarea China; dezvoltarea unui sistem juridic independent; promisiunea unei compensatii anuale pentru victimele persecutiilor desfasurate de dictatori; si investigarea crimelor comise de liderii PCC.

Trebuie sa ne raspandim gandurile eficient intr-un mod similar in care cele Noua Comentarii (despre Partidului Comunist) au fost raspandite si au promovat constientizarea in randul oamenilor.

De asemenea, fac apel in mod special pentru grupurile din interiorul si exteriorul Chinei sa depuna toate eforturile pentru a-i salva pe Guo Quan si Liu Xiaobo. Arestarea lui Liu Xiaobo dezvaluie nerusinarea regimului curent.

De asemenea, nu pot decat sa fac apel catre activistii chinezi pentru democratie si drepturile omului. In prezent, multe figuri democratice si ale drepturilor omului nu mai sunt sustinatori virtuosi ai schimbarii; ei au devenit oportunisti care doresc faima. Ei intorc privirea de la persecutia Falun Gong desfasurata de regimul comunist chinez, ca si cum nu ar exista, dar care este cea mai groaznica si cruda persecutie din istoria dezastrelor Chinei.

Dupa ce am vorbit in public pentru practicantii Falun Gong, cei care m-au contactat in privat m-au numit radical. Acest tip de viziune de “consens” a alimentat cele mai malefice fapte comise vreodata in China si a inrautatit persecutiile impotriva cetatenilor chinezi mai mult ca niciodata.

Greva foamei impotriva violentei pe care am inceput-o a fost pasnica si in limitele legii, dar acei activisti democratici care au cautat faima, in loc sa isi arate suportul s-au adunat la loc pentru a ma critica. Scriitorii din randul lor chiar au invocat numele justitiei pentru a ma ataca. Ei nu s-au oprit nici dupa ce am fost intemnitat; acest lucru ma face sa suspin cu regret.

De ce au facut ei acest lucru? O sansa pentru mine sa vorbesc nu se intampla prea des, dar astazi trebuie sa fiu clar asupra acestui lucru: acelea sunt actiuni comise de partea intunecata a naturii umane! Natura lor egoista! Incetati! Indiferent cat de frumos va justificati viziunile nerusinate, totul este in van. Dupa ce am suferit torturi, vorbesc cu adevarata voce a durerii. Desi nu este placut de auzit, cu siguranta nu este vocea furiei.

Astazi, pentru acei colaboratori ai PCC din lume, ei ar trebui sa stie faptul ca PCC este in prezent cel mai intunecat regim, poseda o natura opusa civilizatiei. Totusi, multi dintre acesti colaboratori ai PCC au venit o parte din politicile intunecate in timp ce isi urmaresc interesele materiale. Alti colaboratori ai PCC sunt inselati de minciunile complexe ale PCC, nu inteleg natura malefica a PCC si chiar ii lauda afirmatiile false si inselatoriile.

In cele din urma as dori sa multumesc acelor prieteni din afara tarii carora le pasa cu adevarat de drepturile omului din China. Multumiri lui Scott [Edward McMillan-Scott, vicepresedinte al Uniunii Europene], Mandfred Novak [fost Raportor Special al ONU asupra Torturii], cei doi David [David Kilgour si David Matas, nominalizati la Premiul Nobel pentru Pace si autori ai raportului “Recoltarea Sangeroasa: Raport asupra Acuzatiilor privind Recoltarea de Organe de la Practicantii Falun Gong din China”] din Canada, si doamnele si domnii din Uniunea Europeana! Voi ne oferiti suportul vostru altruist si speranta voastra in lupta pentru libertate si drepturile omului.

Publicarea acestui articol va duce la rapirea mea din nou. Rapirile fac parte din viata mea normala de acum. Daca se intampla din nou, atunci sa se intample!

Gao Zhisheng,

1 ianuarie 2009