Voiculescu, mesaj pentru români în plină criză generată de coronavirus: Nu vreţi să fiţi părtaşi la crimă

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, miercuri, că autorităţile sunt depăşite în cazul gestionării crizei provocate de coronavirus şi a oferit câteva sfaturi în legătură cu ce ar putea face cetăţenii pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului venit din China.

“Am primit mai multe telefoane şi mesaje în dimineaţa asta. Mai mulţi angajaţi care lucrează în clădiri de birouri au fost diagnosticaţi cu COVID19. Nu e niciun secret, sunt cazurile deja cunoscute de autorităţi, cele din statisticile oficiale. Din fericire, angajatorii sunt de bună credinţă şi încearcă să gestioneze situaţia cât mai responsabil. Autorităţile sunt însă depăşite: la hotline nu răspunde nimeni, iar DSP Bucureşti se declară complet depăşit”, a precizat Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

De altfel, fostul ministru tehnocrat a oferit câteva sfaturi în contextul acestei crize:

1. toate persoanele care au intrat în contact cu persoane diagnosticate să se autoizoleze imediat la domiciliu. DSP are autoritatea să aprobe testările pentru aceştia. Trebuie evitat orice contact cu alte persoane între timp.

2. în clădirile de birouri, spaţiile folosite de persoana diagnosticată - spaţii de birouri, toaletă, bucătărie comună, lift etc. - ar trebui închise până la ancheta epidemiologică. Ideal toată clădirea, atât timp cât nu aveţi certitudini vis-a-vis de cele de mai sus sau identificaţi alte riscuri (sistem de circulare a aerului, materiale care au circulat de la un birou/etaj la altul etc.).

3. Toţi cei care pot ar trebui să lucreze de acasă. De astăzi.

De asemenea, Vlad Voiculescu a ţinut să sublinieze gravitatea situaţiei, evidenţiind faptul că virusologul şef al unuia dintre cele mai importante spitale din Germania a estimat că 60-70% din populaţia Germaniei ar putea fi infectată cu coronavirusul “Wuhan” (cunoscut şi sub numele COVID-19).

“ESTE CÂT SE POATE DE SERIOS. Peste 40.000 de persoane venite doar din Italia, din 23 februarie până în prezent. Fiecare dintre noi poate deveni purtător şi probabilitatea este extrem de mare. Virusologul şef al unuia dintre cele mai importante spitale din Germania (Charite, Berlin) estimează că 60-70% din populaţia Germaniei ar putea fi infectată cu COVID19. Estimarea ar putea fi eronată, dar este cert că virusul se transmite mult mai rapid decât gripa sau alte virusuri cu care ne-am mai confruntat în ultimele decenii. Chiar dacă oamenii tineri şi sănătoşi este puţin probabil să fie afectaţi serios, în pericol sunt părinţii şi bunicii noştri, femeile gravide şi toţi cei cu o stare de sănătate şubredă”, a explicat fostul candidat la Primăria Capitalei.

Nu în ultimul rând, Vlad Voiculescu a transmis următorul mesaj de atenţionare: “Faceţi tot ce puteţi acum. Nu vreţi să fiţi părtaşi la crimă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne