Vladimir Bukovski va sustine un discurs in Parlamentul din Estonia

Celebrul disident sovietic si scriitor rus, Vladimir Bukovski, 9 decembrie 1981 in Strasburg.
Celebrul disident sovietic si scriitor rus, Vladimir Bukovski, 9 decembrie 1981 in Strasburg. (JEAN-CLAUDE DELMAS / AFP / Getty Images)

Celebrul disident sovietic si scriitor rus, Vladimir Bukovski, va sustine, marti, un discurs la tribuna Parlamentului din Estonia.

Subiectul principal al discursului este politica Rusiei si perspectivele opozitiei ruse. "Ce facem cu Rusia si cu mostenirea ei"- astfel este intitulat discursul pe care il va sustine Bukovski in fata deputatilor Parlamentului de la Tallinn.

Fostul disident sovietic se afla in capitala estoniana la invitatia Fondului neguvernamental pentru o Estonie deschisa.

Luni, Vladimir Bukovski a fost prezent la o emisiune in direct la postul national de televiziune. Potrivit declaratiilor lui Bukovski, pana la sfarsitul acestui an, in Rusia va fi creata o opozitie unita.

Fostul disident sustine ca pretul ridicat al petrolui creeaza confort regimului actual din Rusia, dar in cazul in care preturile vor scadea, tara nu va reusi sa evite o criza politica.

Potrivit afirmatiilor lui Bukovski, sarcina opozitiei ruse este de a pregati oamenii si structurile necesare momentului in care se vor produce aceste schimbari, iar la momentul respectiv Vladimir Bukovski, impreuna cu liderul Frontului Civic Unit din Rusia, Garri Kasparov, intentioneaza sa formeze o opozitie unita.

In cursul serii de luni, Vladimir Bukovski a fost primit de presedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, care i-a multumit fostului disident pentru contributia sa la prabusirea fostului imperiu sovietic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe