Vlad Voiculescu: Guvernul Dăncilă e un guvern calamitate. Nu numai corupţia ucide, ci şi incompetenţa crasă

Nu numai corupţia ucide, ci şi incompetenţa crasă, de la vârf până la bază ucide, a tras un semnal de alarmă fostul ministru Vlad Voiculescu, care s-a arătat nemulţumit de prestaţia Guvernului Dăncilă.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, cofondator al Mişcării România Împreună (RO+ ), a declarat duminică, la Digi24, că principalul obiectiv al Opoziţiei ar trebui să fie înlăturarea de la guvernare a Cabinetului Dăncilă, care manifestă dispreţ faţă de interesul public. În acest sens, tehnocratul a subliniat, potrivit site-ului RO+ , faptul că noua clasă politică trebuie să vină cu o armată de oameni buni, care să poată să construiască în administraţia publică.

"Când ne uităm la ce se întâmplă zilele astea, vedem dezinteres, aroganţă şi dispreţ. Ce vom oferi noi, şi ce sper să ofere o clasă politică care cred eu că se naşte de ceva vreme încoace: bun-simţ, profesionalism şi muncă în interes public. Întotdeauna când se vorbeşte despre un partid politic, se vorbeşte despre ideologie. V-aş spune că avem nevoie, în primul rând, de bună-credinţă şi apoi de proiecte concrete. În sănătate, aproape toate proiectele începute în 2016 au fost puse în stand-by, vorbesc de spitalele regionale, unde nu s-a mai întâmplat nimic, şi asta nu e o măsură de stânga sau de dreapta. Diferenţa fundamentală între o parte a clasei politice şi această nouă clasă politică, care se naşte, e capacitatea de a implementa proiecte", a declarat Vlad Voiculescu.

Întrebat ce se întâmplă cu înregistrarea partidului, fostul ministru a răspuns: "Judecătorul, în mod evident, coordonează procesul. Există diverşi petenţi, în măsura în care le e permis, care au venit cu diverse petiţii şi vor veni în continuare. Una dintre ele: că am fi un partid «anticonstituţional». De ce? Nu ştiu. Am primit vreo 30 de citaţii până acum acasă. Se pare că, în România, a fonda un partid politic sau a fi procuror ori judecător devine un lucru blamabil. Eu, unul, nu pot să îmi închipui că, până la sfârşitul anului, nu o să avem un partid. Vom găsi soluţii. Până la sfârşitul anului acesta vom avea o soluţie cu siguranţă".

Vlad Voiculescu a afirmat că ţinta Opoziţiei, în acest moment, ar trebui să fie dărâmarea în Parlament a Guvernului Dăncilă.

Întrebat dacă el crede că partidele parlamentare din Opoziţie pot face acest lucru, tehnocratul a replicat că, "în momentul ăsta, dacă ar fi putut, ar fi făcut-o deja. Răspunsul: mi-e teamă că nu. Guvernul actual e un guvern calamitate, la fel ca toate guvernele din 2016 conduse din umbră până acum de Liviu Dragnea".

Pe de altă parte, întrebat de ce autorităţile de la Bucureşti nu au putut să atragă bani europeni pentru a construi spitalele regionale, Vlad Voiculescu a răspuns că România nu are capacitatea administrativă de a implementa aceste proiecte.

"Cauzele, cred eu, sunt întotdeauna două: vorbim deseori despre corupţie, că ucide. Nu numai corupţia, dar şi incompetenţa crasă, de la vârf până la bază ucide. Pentru că s-au furat foarte mulţi bani, pentru că nu au fost pregătite proiectele pentru spitalele regionale", a adăugat fostul ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a precizat că în fiecare zi este şi mai hotărât să meargă mai departe cu proiectul politic în care s-a implicat.

"În casa părinţilor mei a fost construit MagiCAMP, iar campania de anul trecut, MagicHome, îşi propunea să strângă 200.000 de euro, bani cu care să construim o casă lângă Spitalul de Oncologie din Bucureşti. Va fi gata, cel mai probabil, în decembrie sau la început de ianuarie. Dar, dincolo de această casă, până la sfârşitul anului vom avea şi alte astfel de case. Sunt oameni care ne pun la dispoziţie apartamentele lor, casele lor pentru a-i ajuta pe ceilalţi fără să vrea absolut nimic în schimb. Eu, unul, sunt cu fiecare zi mai hotărât. Noi am cheltuit, anul trecut, undeva la 180.000 de euro pentru ajutor punctual dat unor oameni pentru nişte servicii care nu au fost asigurate de statul român. Dacă vreau să schimb lucrurile astea? Da, vreau, şi nu pot face asta dintr-un ONG. Cred că poporul ăsta poate să-şi permită să cumpere medicamentele de care copiii au nevoie, poate să îşi permită să aibă spitalele de care are nevoie, poate să îşi permită o mulţime de lucruri pentru cei care se află în suferinţă. Cred că toate lucrurile astea nu se pot face de noi printr-un ONG, ci pentru ele e necesară politica, atât de urât mirositoare câteodată cum este", a explicat liderul RO+, subliniind faptul că noua clasă politică trebuie să vină cu o armată de oameni buni, care să poată să construiască în administraţia publică.

Totodată, Vlad Voiculescu a reiterat faptul că va candida la alegerile viitoare locale pentru funcţia de primar al Capitalei.

Întrebat ce ar decide, din funcţia de primar al Capitalei, dacă ar avea 10 milioane de lei şi ar trebui să distribuie banii fie către Catedrala Mântuirii Neamului, fie către spitale, fostul ministru al Sănătăţii a punctat că, "în situaţia actuală a spitalelor din Bucureşti, nu este nicio prioritate mai mare ca asta", însă a adăugat că nu vede nicio problemă în a aloca fonduri din bugetul public bisericii.

"Cred că este esenţial să construieşti spitale în Bucureşti şi e esenţial ca sistemul de sănătate al Bucureştiului să deservească, aşa cum trebuie, bucureştenii şi toţi oamenii din ţară. Discursul public despre banii care merg către catedrală e exagerat. Dacă ne uităm la finanţarea bisericii şi a partidelor, vom vedea că partidele parlamentare, în România, sunt finanţate relativ bine. Nu cred că discursul meu şi discursul nostru, al oamenilor care îşi doresc o Românie europeană, o Românie cu un sistem sanitar corect, funcţional, o Românie cu o societate care să construiască împreună trebuie sa fie despre banii care se duc sau nu la biserică. Cred că ar trebui să fie despre ce putem să construim împreună şi, mai ales, sigur, de a aduce banii acolo unde este nevoie", a menţionat Vlad Voiculescu.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură la alegerile europarlamentare, din 2019, tehnocratul a precizat că o decizie în acest sens o va lua până la începutul lunii ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne