Ştirea zilei: Procesul lui Dragnea va fi reluat de la zero

Preşedintele PSD Liviu Dragnea răsuflă uşurat: procesul penal în care este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual va fi reluat.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Nu doar preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avut marţi o zi bună în instanţă, ci şi colegul său de la PSD, Liviu Dragnea, în cazul căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că se impune reluarea procesului de la zero.

Decizia a fost luată în condiţiile în care judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din completul care judecă dosarul lui Dragnea, fiind înlocuită de Constantin Epure, care a pus în discuţie reluarea întregii cercetări judecătoreşti, arată Agerpres.

În acest context, avocatul lui Liviu Dragnea a solicitat instanţei reluarea cercetării judecătoreşti, "în acord cu deciziile CEDO", susţinând că "nu există o altă soluţie".

"Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiaşi care au participat la administrarea tuturor probelor de-a lungul procesului. Pentru termenul pe care îl vom acorda, trebuie să se prezinte toţi inculpaţii", a declarat, la rândul său, preşedintele completului de judecată.

Următorul termen al procesului lui Dragnea a fost stabilit pentru data de 3 octombrie, la ora 13,00.

Interesant este că situaţia este trasă la indigo cu cea din dosarul lui Tăriceanu, unde aceeaşi Dascălu a fost înlocuită de Epure care a cerut rejudecarea dosarului în care şeful Senatului e acuzat de mărturie mincinoasă.

Mai merită menţionat că după pensionarea Andreei Dascălu s-ar putea relua şi alte procese celebre repartizate respectivei magistrate, precum Limuzina, în care sunt judecaţi Gabriel Oprea şi şefii DIPI, dosarul CET Govora a lui Dan Şova şi cel mai vechi dosar al lui Sebastian Ghiţă, în care era acuzat că i-ar fi dat şpagă fostului primar al oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu, arată jurnalistul Ionel Stoica.

Revenind la Liviu Dragnea, reamintim că acesta a fost trimis în judecată de DNA fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Procurorii susţin că cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman.

În timp ce patru inculpaţi în dosarul liderului PSD şi-au recunoscut până acum vinovăţia, Dragnea continuă să se pretindă nevinovat.

Astăzi, Liviu Dragnea a fost aşteptat ore în şir în faţa Înaltei Curţi de protestatarii #rezist, care sperau să asiste la o sentinţă cu executare. Aşteptarea le-a fost însă în zadar. Nu doar că s-a dispus reluarea procesului dar Dragnea n-a apărut la Înalta Curte, unde oamenii ar fi dorit să-i transmită ce gândesc despre guvernarea PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne