Virusul Wuhan în Moldova a mai luat viaţa unui lucrător medical şi a infectat alţii 12

.
. (gov.md)

Alte 227 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate pe parcursul zilei de sâmbătă 4 iulie în Republica Moldova, din 1326 teste efectuate. Astfel, bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în aceste momente la 17.672 cazuri.

Unul dintre cazurile înregistrate astăzi este de import din Turcia, iar celelalte 226 sunt cu transmitere locală din Chişinău 99, Transnistria 15, Bălţi şi Străşeni câte 10, Anenii Noi, Cahul şi Ialoveni câte 9, Călăraşi 7, Floreşti şi Orhei câte 6, Drochia, Taraclia şi Teleneşti câte 5, Comrat, Glodeni, Ocniţa şi Sângerei câte 3, Cimişlia, Edineţ, Nisporeni, Rezina, Soroca, Ungheni şi Vulcăneşti câte 2, Basarabeasca, Cantemir, Căuşeni, Criuleni, Făleşti şi Ştefan Vodă câte 1 caz.

Din numărul total de cazuri din această zi, 12 sunt lucrători medicali, dintre care medici 2, asistenţi medicali 10, ceea ce ridică numărul total al personalului medical infectat la 2528. Ministerul Sănătăţii a declarat că pe parcursul zilei de azi, a decedat Ion Hanganu în vârstă de 72 ani, care a activat în calitate de medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Pîrliţa, raionul Ungheni. Astfel, numărul deceselor în rândul lucrătorilor medicali a ajuns în aceste momente la 26.

Totodată, autorităţile au anunţat alte 7 decese înregistrate în ultimele 24 de ore pe teritoriul Republicii Moldova, din cauza virusului chinezesc: o femeie de 81 ani din Chişinău, un bărbat de 88 ani din Călăraşi, un bărbat de 61 ani din Nisporeni, un bărbat de 67 ani din Chişinău, un bărbat de 59 ani din Ungheni, o femeie de 83 ani din Chişinău, o femeie de 65 ani din Ialoveni.

Până astăzi, 10.396 persoane au fost declarate tratate de infecţia COVID-19 provocată de virusul Wuhan, iar 580 persoane au pierdut lupta cu acest virus.