Viorel Badea: La 200 de ani de la raptul Basarabiei, politicienii să îşi aducă aminte că au 3 culori

Preşedintele Comisiei senatoriale pentru românii din afara graniţelor, Viorel Badea (PNL), a declarat miercuri la dezbaterea “200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia” că politicienii români trebuie să uite în problemele naţionale de culoarea propriilor partide.

“Comemorăm, nu celebrăm, cum spun alţii, 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Imperiul Rus. Smulgerea părţii răsăritene a Moldovei s-a produs contrar prevederilor capitulaţiilor. Dezmembrarea unei formaţiuni statale a poporului român la 1812 s-a produs prin încălcarea abuzivă a unor tratate semnate în acea epocă. Sperăm ca nedreptatea din 1812 să fie cât mai repede reparată. Politicienii români de la Bucureşti, dar şi cei de la Chişinău, ar trebui în problema naţională să uite de culoare pe care o au şi să îşi aducă aminte, în primul rând, că nu au o culoare, ci au trei culori”, a declarat Badea la dezbaterea din Senatului României.

La eveniment participă, printre alţii, deputatul PSD Cătălin Croitoru, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă şi fostul premier moldovean Mircea Druc.