Viitorul consilier pe probleme de securitate al lui Iohannis a demisionat din Parlament

George Scutaru, deputat PNL
George Scutaru, deputat PNL (Epoch Times România)

Deputatul PNL George Scutaru, viitor consilier prezidenţial, şi-a anunţat demisia din funcţie vineri dimineaţa, cu două zile înainte ca Iohannis să depună jurământul de investitură în funcţia de preşedinte, relatează Mediafax.

Scutaru şi-a prezentat demisia în plenul Camerei Deputaţilor. Viitorul consilier pe probleme de securitate le-a mulţumit colegilor de la toate grupurile parlamentare pentru modul în care au colaborat de-a lungul timpului şi i-a declarat lui Valeriu Zgonea că-şi va aminti cu nostalgie de el:

„Îmi voi aminti cu nostalgie chiar şi de momentele în care mi-aţi tăiat microfonul”, a afirmat Scutaru.

Deputatul de Buzău, George Scutaru, a fost liderul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, această funcţie urmând să fie preluată de Ludovic Orban.

George Scutaru este absolvent al Facultăţii de Istorie din Bucureşti. În perioada 1995 - 1998, Scutaru a fost corespondent al PRO TV şi Mediafax la Moscova, după care a devenit consilier de imagine al lui Teodor Meleşcanu, fostul şef al SIE.

Potrivit jurnalistului Stelian Negrea, din CV-ul lui Scutaru, postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, lipseşte numele firmei de media în care a lucrat în perioada 2001- 2004, respectiv Quick Monitoring Media - QMM SRL, firmă controlată de familia lui Teodor Meleşcanu

„„Între 1998 şi 2001 a fost consilier de imagine al lui Teodor Meleşcanu, fostul şef al SIE şi candidat pe preşedinţie, cu a cărui soţie, Meleşcanu Felicia, şi fiică, Meleşcanu Marina, a fost asociat în firma Quick Monitoring Media - QMM SRL. E interesant că în cv-ul de pe site-ul www.cdep.ro ataşat mai jos, George Scutaru menţionează că în perioada 2001-2004 a avut o "activitate în domeniul privat, ca director general al unei agenţii de consultanţă şi monitorizare de presă" fără să menţioneze însă numele firmei private respective şi nici cine erau asociaţii acesteia. Actualmente, George Scutaru s-a retras din firma Quick Monitoring Media - QMM SRL care a fost trecută în proprietatea patronului de la Otto Broker, Sraer Victor, şi a fiicei lui Teodor Meleşcanu. O fi confortabil preşedintele ales, Klaus Johannis, cu aceste scăpări/necompletari din CV ale domnului George Scutaru, actualmente deputat PNL?”, scrie Negrea pe contul său de Facebook.

CV-ul lui George Scutaru, postat pe cdep: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=105&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1