VIDEO: Filmul fără nume care va promova Timişoara în străinătate

Imagine din filmul de prezentare al Timişoarei
 
Imagine din filmul de prezentare al Timişoarei   (Epoch Times)
Gina Zaragiu
29.08.2013

Un video cu o durată de două minute, al oraşului Timişoara destinat promovării oraşului în străinătate, a fost prezentat, miercuri, de edilii oraşului de pe Bega. Viceprimarul municipiului Timişoara, Dan Diaconu, a prezentat într-o conferinţă de presă, filmul de două minute realizat de fotograful timişorean Alexandru Hreniuc.

Filmul, fără nume, cuprinde cadre cu câteva obiective turistice ale capitalei Banatului.

"Filmul a fost realizat ca o invitaţie de a descoperi şi admira Timişoara de către turişti, dar şi de către propriii cetăţeni. Un oraş viu, vibrant, modern, atrăgător, atât din punct de vedere al afacerilor, cât şi din punct de vedere al turismului, un oraş pentru care principalul avantaj sunt oamenii, cei care dau atmosfera placută, proaspătă şi tânără. Timişoara este mândră de patrimoniul său cultural şi istoric, de multitudinea de obiective turistice, de clădirile istorice, dar cel mai mult de locuitorii săi", a spus viceprimarul.

Potrivit lui Dan Diaconu, pentru realizarea filmului au fost folosite tehnici şi elemente speciale. "S-a folosit macara, s-au făcut cadre subacvatice, cadre aeriene, filmare cu drona, timelapse şi multe altele", a mai spus Diaconu. Potrivit lui Diaconu, realizarea filmului a costat 3.500 de euro, banii provenind în mare parte din sponsorizări.

Criticile au început deja să apară, aratând că filmul înfăţişează o tânără care se plimbă cu bicicleta prin oraş, în unele locuri chiar pe trotuare, ceea ce este ilegal, atâta timp cât nu există pistă, dar şi prin Piaţa Victoriei, unde Primăria a impus restricţii de circulaţie. Cu toate astea, municipalitatea vrea să pară “prietenoasă” cu bicicliştii, afirmă criticii filmului. Primele cadre din film prezintă clădiri de birouri din Timişoara şi aeroportul, nicidecum obiective turistice, mai spun cei supăraţi că filmul a prezentat Timişoara drept un oraş modern de "business", în loc sa pună accentul pe istoria şi cultura oraşului.

Filmul municipiului Timişoara va fi prezentat în premieră în străinătate, la Maastricht (Olanda), săptămâna viitoare, odată cu semnarea unui acord de cooperare culturală între Timişoara şi provincia Limburg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor