Victor Ponta atacă dur: Timofti şi Iohannis ar merita să fie decoraţi de Putin

Fostul prim-ministru român, Victor Ponta a venit cu declaraţii dure la adresa preşedinţilor R. Moldova şi României, după ce Nicolae Timofti l-a decorat pe Klaus Iohannis cu distincţia „Ordinul Republicii”.
Vlad Plahotniuc şi Victor Ponta
Vlad Plahotniuc şi Victor Ponta (flux24.ro)

Ex-premierul îi consideră pe cei doi responsabili de situaţia în care se află în momentul de faţă Moldova de peste Prut. Mai mult, acesta a declarat că cei doi preşedinţi ar merita să fie decoraţi de preşedintele rus, Vladimir Putin.

„Am văzut că Preşedintele Timofti al Moldovei (un om de treabă şi bun la suflet, dar total rupt de realitate şi influenţat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe Preşedintele Iohannis (cel care a „contribuit” mult în ultimul an la situaţia Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic). Cred că amândoi merită să fie decoraţi de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei (după ce în 2014 fraţii noştri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România şi Europa din ultimii 75 ani)”, a scris Ponta pe contul său de Facebook.

În context, acesta a ţinut să facă referire şi la respingerea candidaturii lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier. Potrivit Independent.md, Victor Ponta sugerează că soluţia desemnării oligarhului Vlad Plahotniuc în calitate de premier ar fi fost cea mai bună ieşire din actuala criză politică în care a ajuns Moldova.

„Ghinion” ar spune unii – eu doar spun că este cea mai gravă afectare posibilă a intereselor naţionale româneşti din 1940 şi până azi! Mai sper încă în faptul că la Chişinău (nu la Bucureşti din păcate) se vor găsi în ceasul al 13-lea nişte minţi luminate care să salveze situaţia! Dar speranţa e din ce în ce mai mică”, a subliniat Ponta, care se află în relaţii de prietenie cu Plahotniuc, lucru confirmat şi de jurnalistul român Silviu Mănăstire într-un Dosar de politician.

Precizăm că Partidul Democrat a propus candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de prim-ministru de două ori, fiind respinsă de şeful statului de fiecare dată la solicitările poporului. Timofti şi-a argumentat poziţia faţă de candidatura lui Plahotniuc bazându-se pe o hotărâre a Curţii Constituţionale din 2013.

„Orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” şi „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”, se arată în decizia Curţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe