PD nu renunţă: A format o nouă majoritate parlamentară şi a propus un nou premier

Partidul Democrat nu doreşte să renunţe la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Tocmai a fost anunţată o nouă majoritate parlamentară formată din 55 de deputaţi, care a înaintat şi un nou candidat la funcţia de prim-ministru.
Pavel Filip, candidatul din partea PD la funcţia de premier, în centru
Pavel Filip, candidatul din partea PD la funcţia de premier, în centru (ipn.md)

Noul candidat propus de majoritatea parlamentară este deputatul Pavel Filip, tot din partea Partidului Democrat.

”Tocmai am înregistrat la Preşedinţie declaraţia majorităţii parlamentare absolute, formată din 55 de deputaţi, care l-au înaintat pe domnul Pavel Filip candidat la funcţia de Prim-ministru. Îmi exprim speranţa că domnul Preşedinte Timofti va da dovadă de înţelepciune şi va respecta Constituţia”, a declarat, deputatul PD, Sergiu Sîrbu.

Solicitat de Realitatea.md, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a afirmat că din cei 55 de deputaţi fac parte şi 6 deputaţi liberal-democraţi care şi-au reconfirmat semnăturile şi nu este exclus că o să mai fie şi alţii.

Potrivit declaraţiilor făcute de Dumitru Diacov, ”domnul Timofti a avut o părere bună despre domnul Filip. Inclusiv la consultările pe care le-am avut, dumnealui a spus că dacă ar fi fost înaintată candidatura lui, ar fi desemnat-o”.

”Urmează să vedem cum rezolvăm această situaţie şi am înţeles că domnul Păduraru nu se ţine morţiş de această desemnare aşa că ori va renunţa, ori va fi retras de Curte, aşa că preşedintele să-l desemneze pe domnul Filip în calitate de candidat desemnat”, a adăugat Diacov.

A fost deja depusă şi o solicitare la Preşedinţie, din partea Partidului Democrat, prin intermediul căreia se cere, conform Jurnal.md, revocarea decretului preşedintelui Nicolae Timofti, fapt confirmat chiar de prim-ministrul desemnat, Ion Păduraru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe