Victor Ciorbea părăseşte ASF pentru funcţia de Avocat al Poporului

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Epoch Times România)

Liberalul Victor Ciorbea, fost senator, a anunţat că renunţă la calitatea de membru neexecutiv al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a candida la cea de Avocat al Poporului, fiind susţinut de PSD.

"Da, am renunţat la poziţia din ASF pentru că voi candida la funcţia de avocat al poporului. Decizia mea nu are legătură cu contestaţia depusă de PDL la Curtea Constituţională", a confirmat fostul premier pentru Economica.net.

Ca urmare, procedura de numire a unui membru ASF va fi reluată pentru a unspezecea oară după decizia lui Victor Ciorbea de a pleca de la ASF.

Fostul senator a mai susţinut că funcţia de Avocat al Poporului este mai apropiată de ceea ce a profesat după Revoluţie. Totodată el a anunţat că va demisiona din PNL.

Este posibil ca Victor Ciorbea să fie ales Avocat al Poporului, întrucât acesta este susţinut atât de pesedişti, cât şi de liberali.

Bodu: Victor Ciorbea este un „Hopa Mitică al funcţiilor publice”

Europarlamentarul PNŢCD Sebastian Bodu s-a declarat nemulţumit de faptul că premierul Victor Ponta îl susţine pe fostul premier Victor Ciorbea, o persoană fără competenţe în domeniu, un fel de „Hopa Mitică al funcţiilor publice” pentru funcţia de Avocat al Poporului.

„Domnule prim ministru Victor Ponta, aflu cu surprindere că partidul pe care îl conduceţi îl susţine pe Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al poporului după ce, săptămâna trecută numai, l-a susţinut pentru o funcţie de membru neexecutiv al board-ului Autorităţii de Supraveghere Financiară, deşi nimic din cv-ul fostului premier nu îl recomandă pentru vreuna dintre aceste funcţii. De fapt, dacă ar fi putut, Victor Ciorbea le-ar fi ocupat simultan, după modelul de el patentat: primar - premier”, i-a transmis Sebastian Bodu premierului Ponta.

Europarlamentarul a susţinut că Victor Ciorbea nu are competenţele necesare ocupării unei astfel de funcţii şi l-a comparat pe fostul premier cu „un fel de Hopa Mitică al funcţiilor publice” care s-a remarcat în cariera sa prin „şedinţe interminabile şi ineficiente, frustrarea şi limbajul public suburban”.

Victor Ciorbea, fostul premier ţărănist care a devenit din 2012 senator liberal, şi-a prezentat demisia din Senat ca urmare a alegerii sale în calitatea de membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Numirea în funcţie urma să se aplice de la 1 mai 2014.

PDL a contestat la Curtea Constituţională numirea lui Ciorbea la ASF invocând, în principal, neîndeplinirea criteriilor profesionale cerute de lege.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a precizat pe pagina sa de socializare, la începutul lunii aprilie "PDL consideră numirea lui Victor Ciorbea ilegală pentru că nu respectă Legea 260/2013 privind pregătirea şi experienţa profesională minimală de 9 ani pentru a putea fi desemnat în calitate de membru executiv sau neexecutiv în cadrul ASF. Experienţa de procuror şi de lider sindical a liberalului Ciorbea nu are nicio legătură cu piaţa de capital, a asigurărilor sau a pensiilor private din România".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne