Victor Ciobanu: Chirtoacă a primit permisiunea să creeze impresia că l-ar ataca pe Plahotniuc

Victor Ciobanu, expert economic
Victor Ciobanu, expert economic (facebook.com)

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a vorbit recent, în cadrul unei conferinţe de presă, despre averea liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, din Cipru despre care postul de televiziune Jurnal TV a prezentat în urmă cu un an o investigaţie. Mai mult decât atât, acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că nici opoziţia pro-europeană şi nici societatea civilă nu vorbeşte despre acest subiect. Între timp, însă, Plahotniuc şi-a mutat averea în Emiratele Arabe Unite, lucru despre care a scris portalul media Anticorupţie.md în urmă cu o săptămână.

Pe de altă parte, comentatorul politic, Victor Ciobanu, consideră că afirmaţiile făcute de Dorin Chirtoacă nu sunt decât o modalitate de a atrage atenţia în timp ce se lansează campania electorală

„Probabil acum are permisiunea de sus să mai creeze impresia că l-ar fi atacat într-un fel sau altul pe Plahotniuc personal ca să mai rupă ceva din voturile de pe dreapta, dar cred că deja timpul a trecut. Revenirea aceasta seamănă enorm de mult cu retorica de fapt a moşului său care la noi luptă permanent. Chirtoacă o să lupte exact acum, pentru că şi-a pornit această campanie împotriva Blocului ACUM, în care nu a fost admis. Asta este misiunea lui în această campanie”, a declarat Victor Ciobanu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, Ciobanu a ţinut să specifice că poziţia sa privind rolul Partidului Liberal pe scena politică din Republica Moldova nu s-a schimbat începând cu anul 2011, când au avut loc atacurile raider iar liberalii au făcut parte din toate Alianţele Integrare Europeană având rolul de partener mai mic, dar fidel al Partidului Democrat.

„Acest tandem s-a văzut de pe atunci şi după ce deja PD-ul nu a mai avut nevoie de acest PL, l-a transformat într-o cârpă de şters picioarele şi iată deja nici rolul de partener nu li se oferă, decât să iasă astfel cu tot felul de declaraţii”, a adăugat comentatorul politic.

În context, Victor Ciobanu a ţinut să remarce că în ultimul timp, „viza de reşedinţă a lui Plahotniuc se mută din Cipru şi Ţările de Jos în Emiratele Arabe Unite”. Probabil că este un teritoriu de vis al lui Plahotniuc, a menţionat Ciobanu.

„Chiar recent a apărut o informaţie care a semnalat deja a doua rută care merge din Moscova cu tone de aur care chiar în aeroport se schimbă în dolari şi pleacă mai departe în Venezuela. Este exact metoda de a face business a lui Plahotniuc. Să ne întrebăm ce business a făcut pe bune Plahotniuc în Republica Moldova. Nu există aşa business”, a punctat analistul politic.

La rândul său, jurnalistul Alex Cozer a menţionat că este foarte bine că fostul primar general al municipiului Chişinău s-a apucat acum de luptat cu corupţia, însă, consideră acesta, ar fi fost mult mai bine dacă liderul PL ar fi luptat cu corupţia cu ani în urmă şi în special cu cea din primărie pentru că acest oraş pierdea miliarde de lei anual din cauza corupţiei şi incompetenţei de la primărie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe