Vicepreşedinte PSD îl contrazice pe Dragnea: Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat!

Protestele împotriva ordonanţei graţierii sunt mai degrabă un val de emoţie decât o lovitură de stat, a opinat Mihai Chirică, adăugând că PSD nu va organiza contramanifestaţii.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirică nu crede în teoria avansată de şeful său pe linie de partid - Liviu Dragnea - potrivit căruia manifestaţiile din ultimele zile şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminică din Bucureşti reprezintă un început de lovitură de stat.

"Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie", a declarat Chirică într-un interviu acordat rfi.ro.

Pe de altă parte, Chirică a susţinut că prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis între manifestanţi "nu a fost potrivită, pentru că nu putea aduce un element de discuţie între să spunem tabere, dacă putem vorbi despre tabere, ci dimpotrivă, a incitat o parte dintre manifestanţi, astfel încât pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reală a unei democraţii".

Totodată, vicepreşedintele PSD a mai susţinut că formaţiunea sa "cu siguranţă nu va organiza contramanifestaţii"

"Asta-i un lucru cert, motiv pentru care nici nu cred că se va pune vreodată în discuţie acest lucru. Sigur, la nivelul conducerii centrale se va lua o decizie în acest sens şi probabil că în zilele următoare va fi făcută publică", a declarat social-democratul.

Cât despre proiectele de OUG vizând graţieri şi modificări ale Codului Penal considerate inacceptabile atât de instituţiile anti-corupţi cât şi de către zecile de mii de cetăţeni care au ieşit duminică în stradă, Chirică susţine că se impune o dezbatere.

"Eu cred că ar trebui să fie prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discuţii interminabile şi care pot stimula opinia publică într-un sens negativ trebuie modificate în consecinţă. Trebuie făcută o analiză cât se poate de raţională, pentru că nu România a inventat legea amnistiei (...), trebuie văzut până unde, dacă este imperios necesar şi dacă trebuie adoptată soluţia aceasta sau una care să împace spiritele", a declarat Chirică pentru rfi.ro

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat, ieri seară, un atac virulent la adresa lui Iohannis, denigrându-i, totodată, pe românii care ieri au protestat contra celor două proiecte de ordonanţă asumate de guvernul său.

"M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza ordinii de drept.

Preşedintele ţării s-a situat azi în afară legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date.", a scris Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Faptul că preşedintele a apărut la proteste este "un început de lovitură de stat" a mai susţinut Dragnea, dând "asigurări" că nu-i va mai permite şefului statului "să răstoarne ordinea constituţională, să uzurpe calităţi oficiale intrând abuziv în şedinţele de guvern sau să incite la dezordine socială şi violenţă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne