Vicepremierul Ciolacu anunţă o gaură de 8 miliarde de lei la colectarea TVA

Grafic economic.
Grafic economic. (Chip Somodevilla / Getty Images)

Există o gaură de aproximativ 8 miliarde de lei la colectarea TVA, astfel că Guvernul încearcă să remedieze situaţia cât mai repede posibil, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepremierul Marcel Ciolacu.

"Cu certitudine ne vom încadra în cei 3% (deficit). Va fi un PIB mai mare şi în 2017 va fi mai mare decât cel preconizat şi credem noi din cifrele pe care le-am văzut şi în 2018. Este normal că au început discuţii în toate sectoarele unde guvernul a găsit deficienţe. Problemele s-au corectat, mai puţin la TVA. (Nu s-au colectat) în jur de 8 miliarde lei", a declarat Ciolacu, citat de Hotnews.ro.

Potrivit vicepremierului, datoria unui Guvern responsabil este să găsească soluţii ca această deficienţă să fie cât mai repede diminuată.

"La TVA split se fac în continuare simulări. Oricum nu va avea o aplicare pompieristică. Vom începe benevol, cei care vor începe vor avea anumite bonificiatii. Decizia finală se va lua după ce vor veni cifrele de la ANAF. Oricum s-a depăşit planul şi în luna iulie şi din ce cifre avem se va depăşi planul şi în luna august", a precizat Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne