Viata in Marea Moarta

O vedere aeriana prezinta mari formatiuni de sare în partea de sud a Mării Moarte, în apropiere Boqek Ein, pe 10 noiembrie, 2011.
O vedere aeriana prezinta mari formatiuni de sare în partea de sud a Mării Moarte, în apropiere Boqek Ein, pe 10 noiembrie, 2011. (MENAHEM KAHANA / AFP / Getty Images)

Marea Moarta ar putea sa se transforme in Mare Vie, deoarece un grup de cercetatori germani si israelieni au descoperit forme de viata in apa care se credea a fi prea sarata pentru a permite acest lucru.

Conducatorul echipei de cercetare este Danny Lonescu, un roman stabilit in Israel, dar care locuieste acum in Germania.

Savantii au gasit microorganisme pe fundul Marii Moarte.

Ajutati de tehnologie si echipamente moderne, printre care si camere subacvatice, scafandrii au colectat mostre din fisurile de pe fundul marii si au descoperit micro-organisme nemaiintalnite pana acum.

In momentul de fata, oamenii de stiinta vor sa afle cum de reusesc aceste forme de viata sa se devolte intr-un mediu atat de sarat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Știință