Udrea invită partidele politice să adere la Pactul pentru statul de drept asumat de PMP [video]

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat luni, înaintea şedinţei comitetului Executiv Naţional, că după ce va fi aprobat Pactul pentru statul de drept propus de formaţiune urmează ca acesta să fie dezbătut în teritoriu, fiind deschisă posibilitatea şi pentru celelalte partide politice de a face adăugări dacă consideră necesar.

„Pactul pentru statul de drept este deja asumat de PMP, trebuie să-l aprobăm în şedinţa comitetului Executiv Naţional, după care îl vom dezbate împreună cu societatea civilă în teritoriu. Este un pact la care oricine care doreşte să adauge idei despre cum ar trebui apărat mai departe statul de drept şi cum ar trebui apărată mai departe independenţa justiţiei este bine venit. La final va fi un pact care va însemna viziunea PMP despre cum ar trebui un partid politic în România să militeze şi să acţioneze pentru apărarea principiilor şi valorilor democraţiei”, a anunţat Elena Udrea.

Liderul PMP susţine că s-ar aştepta ca şi celelalte partide să semneze, pentru că sunt formaţiuni, care, în istoria lor, au luat parte la lupta pentru statul de drept de partea binelui, de partea forţelor democratice.

„Sigur, astăzi vedem că situaţia este confuză şi cei care ieri erau în tabere diferite, unii atacau statul de drept (PNL), unii îl apărau (PDL), astăzi sunt împreună. Deci, mă aştept oricum ar fi ca şi alte partide, şi alţi lideri politici să susţină pactul. Aşteptăm inclusiv să vină cu propuneri, pentru că am văzut că sunt foarte multe orgolii. Suntem de acord să modificăm, să adăugăm, să ne asumăm lucrurile pe care le propun ceilalţi, numai să fie un document care să fie respectat de cei care şi-l asumă şi care să definească cumva atitudinea clasei politice, măcar a unei părţi din clasa politică, pe viitor”, a subliniat Elena Udrea.

PMP are în acest moment un candidat pentru alegerile prezidenţiale, respectiv pe Cristian Diaconescu

Întrebată dacă a mai purtat discuţii despre o eventuală alianţă cu celelalte partide de opoziţie, Udrea a replicat că PMP are în acest moment un candidat pentru alegerile prezidenţiale, respectiv pe Cristian Diaconescu, „dar în acelaşi timp spunem că succesul forţelor de centru dreapta, de opoziţie de astăzi, în alegerile prezidenţiale, vine din capacitatea de a depăşi orgolii, neînţelegeri şi de a susţine cel mai bun dintre candidaţi în turul doi”.

„PMP, care crede că în turul doi va intra domnul Cristian Diaconescu, dar dacă intră un alt candidat al forţelor de opoziţie de astăzi, este gata să-l susţină pe acesta dacă acest candidat îşi asumă public să respecte principiile şi valorile democraţiei, principiile şi valorile pe care şi le asumă PMP, şi, dacă este vorba despre domnul Antonescu, să vedem că se dezice public de toate acţiunile pe care le-a făcut împotriva statului de drept împreună cu Victor Ponta”, a concluzionat Elena Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel, joi, în cadrul dezbaterii „Democraţie şi stat de drept în România”, organizată de PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Parlamentului, la restul formaţiunilor politice să semneze Pactul pentru statul de drept propus de PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne