Vanghelie s-a dezlănţuit după excluderea din PSD. A şters pe jos cu Ponta, Dragnea şi Ghiţă

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Dezvăluiri inedite, acuzaţii grave şi frustrare. Liderul PSD Marian Vanghelie s-a dezlănţuit joi seară, la Realitatea Tv, după tensionata şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în urma căreia a fost exclus din PSD alături de alte două nume grele - Dan Şova şi Mircea Geoană.

"Ei nu pot minti lumea cat eu pot vorbi cu oamenii. Şi n-am sa ma opresc, va spun sincer ca n-am sa ma opresc pana nu am sa fac un grup parlamentar sa schimb acest guvern. Victor Ponta trebuie sa plece acasa, si va spun eu tin foarte mult la PSD, deci… astazi va spun sincer ca imi venea sa plang... si sunt un barbat puternic… am muncit 20 si ceva de ani, n-am crezut ca mi se poate intampla sa ceva, am sa pun in ghilimele un vagabond, imi cer scuze fata de telespectatori pentru aceste cuvinte, ca poate sa trateze lucrurile asa, n-am crezut", a declarat Marian Vanghelie.

Execuţia lui V. Ponta

Edilul a criticat faptul că nimeni nu a avut curajul să îi spună lui Ponta că nu este suficient de bun pentru a câştiga cursa pentru Cotroceni.

Să fii prim-ministru, să ai un buget de votat, să ai probleme la partid, cu primarii, că ai pierdut alegerile şi tu pleci în Dubai? Doamne fereşte (...) Acest partid se îndrepta către toate categoriile sociale. Dumneavoastră vedeţi o categorie socială în Ponta, în Dragnea? În care Ponta câştigă o competiţie cu cineva? Nu aţi văzut cum dă mâna cu oamenii? Parcă fuge de oameni. Dacă faci politică, dacă ştii cum să te apropii de oameni, ei te simt. E artificial. Victor Ponta fuge de oameni şi noi nu am avut curajul să îi spunem: nu eşti bun să candidezi. La funcţia de preşedinte al României, românii se uită atent. Avem senzaţia că oamenii de la ţară nu înţeleg. Dar înţeleg, se uită bine la om. Ştiţi de ce nu l-a pus viceprim-ministru şi ministru de Interne? (...) Eu cred că nu numai că i-a fost frică, dar nu se simţea confortabil", a opinat Marian Vanghelie.

Cei mai mulţi miniştri numiţi de Victor Ponta sunt, în viziunea lui Vanghelie, "nişte copii" cu care "au făcut experienţe pe 20 de milioane de oameni" numai ca să nu existe un lider mai mare decât el.

"Nu suportă să vorbească nimeni, dacă unul e mai prezentabil, dacă unul are puţină voce, dacă e pregătit ca Mircea Geoană. Nu suportă. S-a considerat că va ieşi preşedintele României şi toată lumea a tăcut. M-am bătut pentru PSD, nu pentru Victor Ponta. Cred că Dumnezeu şi-a dat seama cu cine aveam de-a face. Nu contează nimic. Totul se tratează superficial, din păcate pentru această ţară şi pentru aceşti români care au dat votul unui partid cu mulţi oameni serioşi (...) Dar oamenilor din partid le e frică. Unii au probleme penale, alţii sunt în tren cu conducătorul, ca să nu îl supere... alţii au fost puşi în funcţii peste noapte. Cred că s-au încurcat cu mine. Trebuie să ai grijă cu cel care crezi că e complicat, trebuie să îl ţii lângă tine. În ultimele zile, nu am mai vorbit cu Ponta, pentru că dânsul ştia ce avea de făcut. S-a ţinut şi de cuvânt, dar foarte puţin (...) Asta e problema lui Victor Ponta. Nu se va maturiza niciodată", a adăugat acesta.

Nici eterna luptă cu Traian Băsescu ca mesaj de campanie nu i se pare potrivită lui Vanghelie, care a evidenţiat că nu merge câştigată bătălia prezidenţiale insistând obsesiv pe un mesaj negativ.

"Aveam momente când îi dădeam dreptate lui Traian Băsescu. Are şi el dreptate. Nu putem să îi spunem unui om, la infinit, 'asta nu e bună, aia nu e bună'. Asta e politica? Tot ce face Traian Băsescu nu e bun. Toată ziua scandal cu Traian Băsescu. O dată, e şi el bun. A crezut că o să câştige numai prin mesajul ăsta negativ. Uite că nu merge. Lumea avea ce avea cu el ca preşedinte, dar nu la infinit", a precizat Marian Vanghelie.

Cât timp va sta Victor Ponta preşedinte PSD, stânga e moartă în România, nu va exista. El nu are nicio legătură cu stânga din România, cu oamenii de la ţară... Dacă mergi cu el într-o fabrică privată, nu are legătură cu profesorii de la şcoală, cu lucrurile reale şi adevărate. El s-a născut printr-o susţinere greşită, la vremea respectivă, din partea lui Năstase şi Iliescu. El, personal, nu câştiga niciun congres", a declarat Marian Vanghelie, primar al Sectorului 5.

Dacă pleacă încă 30-40 de parlamentari, automat va pleca şi Victor Ponta, susţine Vanghelie, adăugând însă că cel mai probabil liderul PSD va pleca până de Paşte pentru că "strada îl va da afară".

"Făcând un calcul matematic, cred că dacă pleacă acasă vreo 30-40 de parlamentari, domnul Ponta pleacă acasă. Asta, varianta bună. Eu cred că, până de Paşte, îl va da strada afară. Eu m-am uitat la cum au votat oamenii. M-am uitat în toată Capitala şi am văzut tineri care cred că nici n-ar fi ieşit la vot dacă nu simţeau că trebuie să iasă, să-l trimită pe Ponta acasă. Acest vot trebuie considerat efectiv ca o revoluţie. A fost un vot covârşitor împotriva minciunilor lui Victor Ponta", a declarat Marian Vanghelie.

Execuţia lui L. Dragnea

Vanghelie a dezvăluit că preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi în cadrul Comitetului Executiv Naţional că americanii sunt de vină pentru pierderea alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie.

"Dragnea ne-a povestit că Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de când a existat PSD. Ne-a spus că americanii sunt de vină şi că noi nu putem să câştigăm alegerile. E adevărat că am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu toţii că noi suntem la putere şi că o să luăm tot 70 la sută, cum am luat cu USL (...) Erau momente când nu mai puteam să suport, vedeam ce discutam cu Crin Antonescu şi vedeam ce minţea. Nu înţelegeţi că omul ăsta minte cum respiră? Îmi pare rău să le dau dreptate, din păcate, pentru stânga, pentru că acest partid care e cel mai mare din România, să aibă acest ghinion cu un om care dimineaţa spune alta şi seara alta", a declarat revoltat edilul.

Atât Ponta, cât şi Dragnea, nu şi-au dorit să aibă contracandidaţi în partid susţine Vanghelie, adăugând că acesta este motivul pentru care au fost puse în practică excluderile.

"Totul a fost un circ, problema era dacă ne apropiem de Congres, mai avem contracandidaţi? Cum îi eliminăm? Nu mai eram dat afară că am dat o declaraţie pe scări, ci că nu ştiu ce aş face eu cu domnul preşedinte Geoană. Nici nu am reuşit să mă văd în perioada asta cu dânsul, dar nu avea nicio legătură. Aveau o problemă cu Geoană, să nu candideze ca preşedinte şi eu să nu candidez ca preşedinte executiv. Nu voiau să aibă contracandidaţi, le-a fost teamă. Aceşti doi mari lideri, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, nu v-ar veni să credeţi cum se păcălesc unul pe altul şi cum se mint unul pe altul. Domnul Victor Ponta crede că va scăpa de Dragnea, că va avea probleme penale, şi Dragnea crede că sala nu îl va mai vrea pe Ponta. Dar, pur şi simplu, se mint unul pe altul. Îmi făceam cruce, că nu îmi vine să cred, cum să mă daţi afară după 20 de ani?", s-a întrebat retoric Marian Vanghelie.

Execuţia lui S. Ghiţă

Primarul Sectorului 5 a subliniat că deputatul PSD Sebastian Ghiţă este "împuternicitul" lui Victor Ponta fiind mai mare ca toţi ceilalţi membri din partid.

"Campania electorală a fost condusă de Liviu Dragnea. Bogdan Teodoresu, care este recunoscut la noi în campanii electorale şi întotdeauna când le-a condus am pierdut... Domnul Sultănescu şi domnul Sebi Ghiţă... N-am înţeles, i-a dat o funcţie artificială, vicepreşedinte online. Ghiţă a pierdut alegerile peste tot. El dă declaraţii, spune... Nu înţelegeţi că el este împuternicitul sau ataşatul lui Ponta? Fiind împuternicitul lui Ponta, este mai mare ca noi toţi şi el este peste noi toţi, că noaptea sau dimineaţa se întâlneşte cu Ponta şi decid asupra lui X, Y, Z. Şi spune: 'Victore, aici nu-i bine!'", a declarat Marian Vanghelie.

Întrebat dacă Ghiţă este "un fel de şef" al lui Victor Ponta, Vanghelie a replicat: "Nu ştiu dacă e şef, ca să nu spun, că poate nu e corect, dar cred că sunt legaţi ombilical. Sunt legaţi amândoi unul de altul. De mâini, de picioare, de urechi... Şi această problemă se discută în partid, se discută la grupuri. Crede Ponta că a scăpat de mine sau ca şi-a rezolvat problema? Avem în Parlament foarte mulţi lideri şi oameni grei şi tac din gură şi nu le vine să creadă. Dar nu cred că mai funcţionează mult."

Legea amnistiei este făcută în primul rând pentru Sebastian Ghiţă, este de părere Vanghelie, pentru că un proces vechi în care este judecat acesta este pe cale să fie definitivat şi există posibilitatea ca decizia să nu fie una favorabilă.

"Eu înţeleg frica lui Sebi Ghiţă cu amnistia. Că ea nu este pentru primari, pentru cei din Parlament, pentru oamenii de partid, pentru clasa politică. Cred că este, în primul rând, pentru Sebi Ghiţă. El este pe rol cu un proces chiar acum. Un proces de 10 ani. Că presa a dat, n-a dat... Înţeleg că e pe finalizate. Cred eu că vor fi probleme în următoarea perioadă pe toate lucrurile care s-au întâmplat în această guvernare. Ştiţi cum se discută la noi, la PSD? 'Băi, e o licitaţie acolo! A, e Sebi Ghiţă!' Orice licitaţie care se întâmplă la Guvern cu fonduri europene e Sebi Ghiţă. Sunt oamenii puşi de el şi el se ocupă de licitaţii. Cum să nu fie probleme?", a adăugat Marian Vanghelie.

Întrebat dacă premierul Victor Ponta cunoaşte aceste lucruri, Vanghelie a replicat: "Nu, nu ştie. Vorbesc serios acum, nimeni nu discută de problemele astea. Noi, în partid, discutăm. Câţiva dintre noi..."

"Am vorbit de multe ori cu Ponta, i-am spus că Ghiţă nu-l ajută şi nu ne ajută. I-am spus, bă Victore, nu vezi că băiatul ăsta nu e în regulă? De ce să ne urmărească el cu maşina? Care e rolul acestui băiat care este şi în politică, şi om de afaceri, şi în comisia SRI. Ponta se codea să răspundă. Poate mulţi colegi nu vor pleca din PSD, dar asta nu înseamnă că nu sunt îngroziţi de ceea ce se întâmplă", a mai precizat edilul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne