USR: "PSD şi PNL au ales să-şi promoveze candidaţii de la Deva cu doi penali celebri"

Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
03.11.2017

Într-un moment în care românii se pregătesc să iasă în stradă pentru a protesta împotriva asaltului corupţilor asupra Justiţiei, PSD şi PNL au ales să-şi promoveze candidaţii de la Deva cu doi penali celebri, la alegerile parţiale care se vor desfăşura duminică, 5 noiembrie, pentru funcţia de primar, acuză Uniunea Salvaţi România.

"Joi, a fost prezent la Deva, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv. Datorită protestelor unui grup de tineri deveni, Liviu Dragnea a fost obligat să circule prin oraş sub protecţia jandarmilor şi a SPP, într-o maşină cu geamuri fumurii.

Liberalii nu s-au lăsat mai prejos. Voluntarii PNL au distribuit în ultimele zile pliante de susţinere a candidatului lor, cu un mesaj ”la unitate a dreptei” de la fostul primar Mircia Muntean, dublu condamnat penal, pentru abuz în serviciu şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De menţionat că a doua infracţiune a comis-o după ce fusese deja condamnat penal definitiv (cu suspendare). Deşi apelul e la ”unitatea dreptei”, candidatul PNL e susţinut de o alianţă politică din care mai fac parte Partidul România Mare ori (atenţie!) PRU lui Ghiţă şi… Mirel Palada", susţin reprezentanţii USR, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Că PSD nu are nicio jenă să se afişeze la Deva cu penali de frunte nu cred că miră pe cineva. Marea dezamăgire vine însă dinspre tabăra liberală. Nu-mi închipuiam că vor fi la fel de lipsiţi de scrupule, încât să apeleze la mesajele unui dublu condamnat penal ori să accepte sprijin de la partidul unora ca Sebastian Ghiţă şi Mirel Palada. Şi la fel de trist e faptul că apelează la aceeaşi strategie cu pseudo-sondaje de opinie, care s-au dovedit mai mult decât mincinoase în campania locală, de anul trecut, de la Bucureşti”, a declarat Mihai Goţiu, senator USR, aflat la Deva.

Potrivit lui Goţiu, în ultimii ani, Deva şi judeţul Hunedoara au fost conduse de o grupare transpartinică care a blocat dezvoltarea oraşului şi i-a făcut pe mulţi dintre tinerii de aici să plece definitiv din localitate.

"Faptul că PSD are acum un candidat care anul trecut candida pentru Primărie din partea PNL, iar candidatul PNL e fostul candidat ALDE de anul trecut, e un indicator relevant şi e unul dintre motivele pentru care Deva a ajuns la coada clasamentului calităţii vieţii printre municipiile reşedinţă de judeţ, din Transilvania şi Banat, după cum arată studiile specialiştilor de la Banca Mondială”, mai arată vicepreşedintele Senatului.

USR a intrat în competiţia electorală de la Deva cu Lucian Davidoni, candidatul la primăria oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor