US Open. Naomi Osaka a cucerit turneul de Mare Şlem de la New York (video)

Tenismana japoneză şi-a adjudecat pentru a doua oară în carieră trofeul newyorkez, sâmbătă, graţie succesului înregistrat în marea finală în faţa belarusei Victoria Azarenka, scor final 1-6, 6-3, 6-3.
Japoneza Naomi Osaka a câştigat turneul US Open după o finală cu belarusa Victoria Azarenka.
Japoneza Naomi Osaka a câştigat turneul US Open după o finală cu belarusa Victoria Azarenka. (Getty Images)

Naomi Osaka (22 ani, 9 WTA) este campioana ediţiei din acest an a Grand Slam-ului de la New York - US Open, după o finală câştigată în faţa jucătoarei din Belarus, Victoria Azarenka (31 ani, 27 WTA), în trei seturi, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-3.

Duelul celor două campioane al sportului alb, disputat pe 'Arthur Ashe Stadium' din complexul de la Flushing Meadows, a durat o oră şi 53 de minute.

''Nu vreau să mai joc finale contra ta, e prea greu'', a declarat la final Osaka, ce numără acum trei turnee de Mare Şlem cucerite (după Asutralian Open 2019 şi US Open 2018), şi care graţie acestei frumoase performanţe va face începând de luni un salt de şapte locuri în ierarhia mondială, până pe poziţia a treia.

Meciul arătat de cele două foste lidere mondiale a fost frumos, spectaculos, o evoluţie excepţională, încântătoare pentru cei care au privit acest duel.

Azarenka, care are două finale pierdute la acest turneu (2012 şi 2013), are în palmares două titluri de Mare Şlem, ambele la Australian Open, în 2012 şi 2013.