UPDATE: Percheziţii la Apa Nova. Costin Berevoianu şi Vlad Moisescu reţinuţi de DNA

Procurorii anticorupţie au descins la sediul Apa Nova din Ploieşti, la Primăria Generală din Bucureşti, dar şi la primăria sectorului 1, într-un dosar vizând fapte de corupţie.
Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)
Loredana Diacu
24.09.2015

UPDATE: Fostul şef al Regiei de apă-canal a Capitalei, Costin Berevoianu, şi Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, au fost reţinuţi, joi seară, de procurorii DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă, după ce au fost audiaţi în dosarul în care este vizată compania Apa Nova, afirmă surse judiciare, potrivit Mediafax.

Conform surselor, Moisescu şi Berevoianu ar fi promis unor persoane că pot interveni la o cineva cu putere de decizie atât la Primăria Capitalei, cât şi la Primăria Sectorului 1.

Aminitim că Moisescu este urmărit penal sub control judiciar în dosarul primarului sectorului 1 Andrei Chiliman iar Berevoianu a fost consilier personal al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, actulamente arestat preventiv

***

UPDATE: Vlad Moisescu, consilier al primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost adus, joi după amiază, la DNA Ploieşti, unde va fi audiat în dosarul Apa Nova, relatează Agerpres.

***

UPDATE: Procurorii DNA Ploieşti efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă în dosarul în care sunt ridicate documente de la Apa Nova Bucureşti şi sediul Primăriei sectorului 1 şi cel al Primăriei Capitalei, au declarat, joi, surse judiciare, pentru Agerpres.

Potrivit suselor, procurorii vor conduce la audieri trei persoane, una dintre acestea fiind Costin Berevoianu fost consilier personal al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, actulamente arestat preventiv.

***

Procurorii DNA au descins în dimineaţa zilei de joi la sediul central Apa Nova, societatea care gestionează serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, relatează Realitatea.net. Alte percheziţii au loc la Primăria Generală din Bucureşti, dar şi la primăria sectorului 1.

Sunt verificate contractele Apa Nova cu mai multe instituţii, vizat de această anchetă fiind Costin Berevoianu, fostul şef al Apa Nova, susţin surse citate de Realitatea TV.

Potrivit stiripesurse.ro, este vorba despre un dosar de fapte de corupţie comise pe o perioadă mai lungă de timp. Sunt vizate mai multe persoane din conducere, printre care şi un apropiat al lui Sorin Oprescu, potrivit unor surse judiciare.

După percheziţii, mai multe persoane vor fi duse la audieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor