Universitatea Bucureşti acuză o lovitură plină de ură din partea PSD: Vom acţiona în contencios administrativ

Cu ură şi cu răzbunare, ministrul Educaţiei şi colegii săi de partid, Dragnea şi Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi şi mai prestigioase universităţi româneşti, acuză Mircea Dumitru.
Mircea Dumitru
Mircea Dumitru (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
11.04.2018

"Universitatea din Bucureşti va acţiona Ministerul Educaţiei în contencios administrativ, pentru a afla "prin ce miracol “criteriile” de alocare a cifrelor de şcolarizare pentru toamna acestui an au penalizat universităţile din Consorţiu şi le-au recompensat pe aproape toate celelalte."

Mai exact, conducerea Universităţii din Bucureşti acuză că, din "ură şi cu răzbunare", ministrul Educaţiei, Valentin Popa şi colegii săi de partid, Dragnea şi Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi şi mai prestigioase universităţi româneşti pentru a le împărţi cu generozitatea boierilor medievali "noilor cetăţi de scaun ale învăţământului universitar românesc".

Redăm comunicatul Universităţii din Bucureşti:

Despre triumful mediocrităţii şi al găştilor politice
Domnii Valentin Popa şi Gigel Paraschiv lovesc din nou!

De data aceasta, şi cu binecuvântarea domnului Liviu Dragnea şi a d-nei Viorica Dăncilă.

După ce, probabil, domnul Valentin Popa a decis, spre beneficiul public şi personal, să stăruie, cu mai mare atenţie, asupra “literelor” şi nu ne-a mai desfătat, în ultima vreme, cu pronunţări publice, iată că acum trece şi la cifre. Te-ai aştepta, nu-i aşa, din partea unui distins inginer, care, după cum declară, “nu are întotdeauna toate cuvintele la domnia sa”, ca măcar aici, în domeniul cifrelor, să arate o ireproşabilă rigurozitate.

Cu ură şi cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea şi d-na Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi şi mai prestigioase universităţi româneşti, universităţile din Consorţiul Universitaria, şi le-au împărţit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetăţi de scaun ale învăţământului universitar românesc.

Este lipsită de orice justificare raţională scăderea arbitrară a numărului de locuri repartizate Universităţii din Bucureşti pentru anul universitar 2018 - 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licenţă, cu 60 de locuri mai puţin; master, cu 335 de locuri mai puţin, adică cu 10% mai puţin decât anul trecut; iar la doctorat, poate vă întrebaţi câte locuri a primit Universitatea? Ştim că studiul făcut serios nu e pe placul domniilor lor, poate şi de aceea au tăiat din “pixul de demnitar” 59 de locuri, adică 17% faţă de locurile din anul precedent.

Cum ne va afecta? Simplu: numai la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, în timp ce la master şi la licenţă, suma cu care bugetul Universităţii va fi văduvit este de 5,4 milioane de lei.

Trebuie să le spunem studenţilor noştri, absolvenţi de licenţă sau de master la drept, ştiinţe politice, filosofie, istorie sau litere, că din grija partidului, începând din toamnă, locurile lor se duc la universităţi locale, înfiinţate după 1989, universităţi al căror prestigiu abia dacă poate trece dincolo de limitele propriei regiuni. Şi atunci, nu putem decât să le facem o “modestă propunere” studentelor şi studenţilor noştri: din toamnă, să se ducă să îşi facă masteratul sau doctoratul la tractoare, păduri sau ingineria motostivuitoarelor. Fără ifose de ştiinţe umaniste. Oricum, pentru a conduce România, îţi trebuie, mai nou, diplomă de inginer, luată de la universităţi de anticameră politică.

Este un timp al polemicii şi un timp al deciziilor instituţionale sobre şi lucide! Vă anunţăm că Universitatea din Bucureşti va acţiona Ministerul Educaţiei în contencios administrativ, pentru că vrem să aflăm prin ce miracol “criteriile” de alocare a cifrelor de şcolarizare pentru toamna acestui an au penalizat universităţile din Consorţiu şi le-au recompensat pe aproape toate celelalte.

Prof. univ. dr. Mircea Dumitru
Rector, Universitatea din Bucureşti

Prof. univ. dr. Marian Preda
Preşedinte Senat, Universitatea din Bucureşti

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor