Unirea Moldovei cu România susţinută la Bucureşti

Marş în Bucureşti pentru unirea Basarabiei cu România pe traseul Muzeul Antipa - Muzeul de Istorie, 28 iunie 2012
Marş în Bucureşti pentru unirea Basarabiei cu România pe traseul Muzeul Antipa - Muzeul de Istorie, 28 iunie 2012 (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În luna februarie, în Parlamentul de la Bucureşti, urmează să fie format un grup parlamentar care ar susţine unirea Republicii Moldova cu România. Dacă acest lucru se va întâmpla, datorită deputaţilor şi senatorilor din partidele parlamentare, atunci dorinţa Moldovei de aderare la Uniunea Europeană ar fi mai aproape cu încă cu un pas.

În prezent sunt deja 10 parlamentari care par a fi interesaţi să facă parte din grupul numit „Prietenii Unirii”. Deputatul Eugen Tomac, membru al Consiliului Mondial Român, precum şi senatorul Viorel Badea, Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, se numără printre cei 10. Totul urmează să se întâmple foarte repede, odată ce la începutul anului 2015 se va cunoaşte deja numele tuturor membrilor precum şi poziţia fiecăruia în grup. Obiectivele de bază ale grupului vor consta în înlesnirea relaţiilor economice, energetice, educaţionale, socio-culturale, etc., pentru a da viaţă armoniei de altă dată dintre Moldova şi România.

Ideea formării grupului „Prietenii Unirii” a venit din partea Platformei Unioniste Acţiunea 2012, compusă din peste 30 de ONG-uri din întreaga lume şi condusă de George Simion. În prezent, Acţiunea 2012 este, fără doar şi poate, cea mai importantă organizaţie, care luptă, în mod paşnic desigur, pentru unirea Republicii Moldova cu România.